De gezondheidsopleidingen van de hogeschool UCLL in Genk hebben er weer een succesvolle studentenpicknick op zitten.
Volledig scherm
De gezondheidsopleidingen van de hogeschool UCLL in Genk hebben er weer een succesvolle studentenpicknick op zitten. © Karolien Coenen

Zesde editie jaarlijkse studentenpicknick trekt 500 UCLL-studenten

GenkDe gezondheidsopleidingen van de hogeschool UCLL op campus LiZa in Genk hebben er een succesvolle studentenpicknick op zitten. Liefst 500 studenten kregen daar naar goede gewoonte de kans om elkaar een hele donderdagmiddag te leren kennen, én het nieuwe academiejaar feestelijk in te zetten aan tal van kraampjes en bars. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Spoedafdeling Heusden-Zolder op lager pitje na coronabesmettingen bij personeel
  Heusden-Zolder

  Spoedafde­ling Heus­den-Zol­der op lager pitje na coronabe­smet­tin­gen bij personeel

  Een deel van het personeel op de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is besmet geraakt met het coronavirus. Gevolg is dat zes medewerkers uitvallen en de afdeling niet op volle capaciteit kan werken. De impact is vooral voelbaar voor de 112 noodgevallen. “De ambulance brengt u in noodgevallen mogelijk niet naar ons, maar naar een naburig ziekenhuis”, zeggen ze bij het Sint-Franciscusziekenhuis.