De zorgverleners van het Genkse Woonzorgcentrum Toermalien hebben actiegevoerd om dezelfde premie te krijgen als zorgverleners in ziekenhuizen.
Volledig scherm
De zorgverleners van het Genkse Woonzorgcentrum Toermalien hebben actiegevoerd om dezelfde premie te krijgen als zorgverleners in ziekenhuizen. © Mine Dalemans

Woonzorgcentrum Toermalien in Genk voert actie: “De volledige zorgsector zou een premie moeten ontvangen”

GenkMet een premie van 985 euro bruto vergoedt de federale regering het ziekenhuispersoneel voor alle inspanningen tijdens de coronacrisis. Die premie gaat niét naar de rest van de zorgsector, en daarom voerde het Woonzorgcentrum Toermalien in Genk maandagochtend actie. “We zijn blij dat het zorgpersoneel eindelijk enige erkenning krijgt, maar de regering laat de rest van ons in de steek.”

 1. Genkse tuinwijken worden aangepakt: authentieke karakter blijft behouden, maar samenhorigheidsgevoel moet opgekrikt
  Genk

  Genkse tuinwijken worden aangepakt: authentie­ke karakter blijft behouden, maar samenhorig­heids­ge­voel moet opgekrikt

  Stad Genk, Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) en Stebo slaan de handen in elkaar om de Genkse tuinwijken toekomstbestendig te maken. Zo zetten de drie partners onder meer in op duurzaamheid en wooncomfort, met oog voor het behoud van het authentieke karakter. En ook het opkrikken van het samenhorigheidsgevoel vormt een belangrijk element in het plan.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis