Woonzorgcentrum Mandana biedt dementerende bewoners een huis aan dat is ingericht met meubels uit de oude doos.
Volledig scherm
Woonzorgcentrum Mandana biedt dementerende bewoners een huis aan dat is ingericht met meubels uit de oude doos. © Benoit De Freine

Woonzorgcentrum Mandana biedt zes
gezinswoningen in een huiselijke sfeer

Pas tegen begin juni dit jaar verhuizen 96 zorgbehoevenden van het rustoord Heiderust in Genk naar Mandana, het nieuwe woon- en zorgcentrum in Waterschei. Vandaag werd het centrum, waar vooral mensen met dementie en psychische problemen gaan verblijven, ingehuldigd. Wat gebeurt door Jo Vandeurzen, Vlaams minister van gezin, welzijn en volksgezondheid. In z’n thuisstad Genk mocht hij in z’n hoedanigheid van minister één van de laatste voorzieningen in z’n lange politieke carrière - na de verkiezingen van zondag neemt hij afscheid van de actieve politiek - openen. “Het is een voorbeeld van de woonzorg van de toekomst”, liet hij verstaan.

 1. Daling van aantal besmettingen in Genk op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Genk op dinsdag 20 oktober

  In Genk zijn er op één dag 37 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 39. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 209 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Genk komt dat getal nu op 315 te liggen. Genk heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery