Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Wietplantage ontdekt in Genk, twintiger opgepakt

GenkPolitie CARMA ontdekte dinsdagochtend een actieve cannabisplantage in de kelder van een woning op de Zaveldriesstraat. Een 29-jarige man werd gearresteerd.

 1. Hertenhouder nog steeds razend na dodelijke wolvenaanval: “Ik heb het gevoel dat ik als grootvader heb gefaald”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Hertenhou­der nog steeds razend na dodelijke wolvenaan­val: “Ik heb het gevoel dat ik als grootvader heb gefaald”

  Afgelopen zondagochtend trof hertenhouder Eric Henrotay vier van zijn vijf damherten dood aan in zijn weide in de Pannensman in Helchteren. Ook een bok overleefde de aanval niet. Enkele dagen later heeft hij het nog steeds erg moeilijk om de gebeurtenissen te verwerken. “Ik vrees dat de wolven op een dag niet langer mensenschuw zullen zijn en ook ons zullen aanvallen.”
 2. Stijn Stijnen en Patro Eisden mikken op promotie naar 1B: “Er zijn drie stijgers en wij willen daarbij zijn”
  Voetbal eerste nationale

  Stijn Stijnen en Patro Eisden mikken op promotie naar 1B: “Er zijn drie stijgers en wij willen daarbij zijn”

  Woensdag gaat de competitie in eerste nationale van start. Patro Eisden is er klaar voor. De ruime 1-7-bekerzege in Berchem staaft deze bewering. Twintig teams gaan er de strijd aan met als inzet drie rechtstreekse promotietickets naar 1B. Patrotrainer Stijn Stijnen mikt resoluut op de top drie. “Wij willen absoluut naar 1B en ik heb geen schrik om die ambitie uit te spreken”, klinkt Stijnen zelfverzekerd.
 1. Politie botst op waslijst aan verkeersinbreuken
  Bilzen / Hoeselt / Riemst

  Politie botst op waslijst aan verkeersin­breu­ken

  Woensdagavond botste de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst tijdens patrouilledienst op een hele resem verkeersinbreuken. Rond 17 uur werd een auto met twee defecte stoplichten aan de kant gezet. Deze auto bleek ook niet meer te zijn gekeurd. De 21-jarige bestuurster uit Hasselt die nog niet lang geleden haar rijbewijs haalde, kreeg een proces-verbaal en een waarschuwing om haar voertuig binnen de 14 dagen correct gekeurd aan te bieden. Rond 19 uur werd een bestuurder beboet die zijn wagen achteloos geparkeerd had op het fietspad op de Riemsterweg. Dit terwijl er in de nabije omgeving heel wat vrije parkeerplaatsen waren. Een uurtje later hield de politie in het centrum van Bilzen een motorrijder tegen. De man droeg geen beschermend schoeisel en kreeg hier een boete van 58 euro voor.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.