Repro Moreau
Volledig scherm
© Repro Moreau

Wereldlichtjesdag zal ook in Genk overleden kindjes herdenken

Ook in Genk wordt dit jaar, op 8 december, Wereldlichtjesdag georganiseerd. Op die dag worden alle overleden kinderen, ongeacht waaraan ze gestorven zijn, hoe oud ze werden of hoe lang het geleden is, wereldwijd herdacht.

0 reacties

 1. Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij volledig in de kerststemming
  PREMIUM
  Limburg

  Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmark­ten in Limburg kom jij volledig in de kerststem­ming

  De dagen worden donkerder en het weer wordt kouder, dat betekent dat de eindejaarsperiode weer in zicht is. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Ben jij op zoek naar de gezelligste kerstmarkt uit de streek? Dan helpen wij je op weg. Van Winterland in Hasselt tot de indoor kerstmarkt in Bocholt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij in een mum van tijd in de kerststemming.
 1. Van robots en VR-games tot bijleren over energie: Genk viert dit weekend ‘Dag van de Wetenschap’ met feestelijk programma
  Genk

  Van robots en VR-games tot bijleren over energie: Genk viert dit weekend ‘Dag van de Wetenschap’ met feestelijk programma

  Op 27 november is het ‘Dag van de Wetenschap’ en daar doet de stad Genk maar al te graag aan mee. Zo kan je die dag je wetenschappelijke honger stillen in de Cosmodrome, de T2-campus, Thor Central én EnergyVille. Wie benieuwd is naar drones, ruimtevaart, programmeren of hernieuwbare energie kan zijn hart ophalen in een hele resem leuke en leerrijke activiteiten.
 2. Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”
  Voetbal eerste provinciale

  Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”

  Met vier punten voorspong op het tweede geklasseerde Bree-Beek, prijkt Zepperen-Brustem comfortabel aan de leiding. Laat het nu net beide teams zijn, die volgend weekend in Bree tegenover elkaar staan in een regelrechte confrontatie. Bij winst slaat het team van trainer Luc Reumers een ruime kloof en lijkt de weg naar de titel open te liggen. “Het is nog veel te vroeg om hierover nu reeds conclusies te trekken. We zijn niet eens halfweg”, blijft Reumers voorzichtig.