Repro Moreau
Volledig scherm
© Repro Moreau

Wereldlichtjesdag zal ook in Genk overleden kindjes herdenken

Ook in Genk wordt dit jaar, op 8 december, Wereldlichtjesdag georganiseerd. Op die dag worden alle overleden kinderen, ongeacht waaraan ze gestorven zijn, hoe oud ze werden of hoe lang het geleden is, wereldwijd herdacht.

0 reacties

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. UHasselt slaat handen in elkaar met zeven getalenteerde ambassadeurs
  Hasselt

  UHasselt slaat handen in elkaar met zeven getalen­teer­de ambassa­deurs

  De UHasselt werkt voortaan samen met ‘fellows’, oftewel zeven getalenteerde personen die als ambassadeur mee een brug vormen tussen de Hasseltse universiteit en de samenleving. “Met de expertise van onze zeven fellows gaan we het engagement aan om de samenleving nog meer te versterken op vlak van talentontwikkeling, ondernemerschap, innovatie en levenslang leren”, zegt rector Bernard Vanheusden.
 1. Cindy en Luc begonnen te brouwen tijdens de lockdown, nu winnen ze al internationale bierprijzen met de ‘Limburgse Schone’
  Zutendaal

  Cindy en Luc begonnen te brouwen tijdens de lockdown, nu winnen ze al internatio­na­le bierprij­zen met de ‘Limburgse Schone’

  Nog geen jaar geleden lanceerden Cindy Schoenaerts en Luc Savoné uit Zutendaal hun eigen streekbier: de Limburgse Schone. Het blonde bier valt internationaal in de smaak en haalde onlangs twee gerenommeerde prijzen binnen. “Dat we nu met ons eerste bier al twee internationale prijzen gewonnen hebben, motiveert ons enorm om aan de uitbreiding van ons aanbod te gaan werken”, vertelt Cindy ambitieus.