Repro Moreau
Volledig scherm
© Repro Moreau

Wereldlichtjesdag zal ook in Genk overleden kindjes herdenken

Ook in Genk wordt dit jaar, op 8 december, Wereldlichtjesdag georganiseerd. Op die dag worden alle overleden kinderen, ongeacht waaraan ze gestorven zijn, hoe oud ze werden of hoe lang het geleden is, wereldwijd herdacht.

0 reacties

 1. Veertien overtredingen bij verkeersactie
  Genk

  Veertien overtredin­gen bij verkeersac­tie

  Bij een verkeersactie van Politiezone Carma in Genk werden woensdag veertien overtredingen vastgesteld. Zo zijn er elf onmiddellijke inningen uitgeschreven, onder meer voor foutparkeren, het gebruik van een gsm achter het stuur, het negeren van de veiligheidsafstand en een vervallen keuring. Daarnaast kregen twee personen een waarschuwing voor de technische vereisten van het voertuig en het niet tonen van een rijbewijs. Tenslotte werd één pv opgesteld voor onaangepaste snelheid, onnodig links rijden op de rijbaan en geen gebruik maken van richtingaanwijzers.
 2. Annulering Pukkelpop treft lokale verenigingen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Annulering Pukkelpop treft lokale verenigin­gen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”

  De afgelasting van Pukkelpop is voor verscheidene verenigingen een streep door de rekening. Voor het tweede jaar op rij kunnen de leden niet aan de slag als vrijwilliger op het muziekfestival, en dat hakt er hard in. “Dit is heel spijtig. Voor ons is Pukkelpop de belangrijkste sponsor”, zegt Jef Evens (69), erevoorzitter van de Hasseltse voetbalclub RC Hades. “Laten we het zien als een generale repetitie voor de volgende editie", stelt Gert Stas van de overkoepelende vzw STUP.