Hilde Adamczak, Erik Urlings & Michel Bortels bij de ondergrondse carpoolparking op de welzijnscampus van de stad Genk.
Volledig scherm
Hilde Adamczak, Erik Urlings & Michel Bortels bij de ondergrondse carpoolparking op de welzijnscampus van de stad Genk. © Benoit De Freine

Welzijnscampus krijgt
label Carpool Addict

Portavida, de welzijnscampus op de site van het voormalig ziekenhuis Sint- Jan in Genk, krijgt het label van Carpool Addict toegekend. Het is de allereerste Vlaamse organisatie die met zo’n label mag uitpakken. Het label beloont organisaties en bedrijven die volop de kaart trekken van de duurzame mobiliteit. “We haalden ook meteen drie sterren binnen, het hoogste aantal dat met  het Carpool Addict Label kan bekomen worden”, vertelt schepen Ria Grondelaers.

 1. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 2. Hogescholen UCLL en PXL bereiden zich voor op fysieke examens in januari: “Combinatie campus en online blijft”
  Hasselt/Diepenbeek/Genk

  Hogescho­len UCLL en PXL bereiden zich voor op fysieke examens in januari: “Combinatie campus en online blijft”

  Vanaf maandag 30 november zullen studenten in het hoger onderwijs opnieuw in beperkte mate naar de campus mogen en essentiële practica volgen. Daarbovenop zullen de examens in januari ook fysiek doorgaan. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. Hogescholen UCLL en PXL maken zich alvast klaar om de examens in het voorjaar coronaproof te organiseren. “Maar de combinatie van op campus en online blijft.”
 1. Studenten UCLL verkopen zelfgemaakte kerstkaartjes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede
  Hasselt/Hoeselt

  Studenten UCLL verkopen zelfgemaak­te kerstkaart­jes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede

  Een groepje van oud-studenten van UCLL verkoopt deze maand pakketjes met vier zelfgemaakte kerstkaarten ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede. Het initiatief is ontstaan nadat negen studenten tijdens een Erasmusproject in aanraking kwamen met de lokale problemen. “Wij willen hen vooral helpen op vlak van onderwijs, voeding en hygiëne”, vertelt bezielster Daria Loyens.
 2. Directrice Liesbeth Kees ruilt Bokrijk in voor job als adviseur Grootstedelijk Beleid bij minister Kitir: “Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”
  PREMIUM
  Genk

  Directrice Liesbeth Kees ruilt Bokrijk in voor job als adviseur Grootstede­lijk Beleid bij minister Kitir: “Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”

  Na 16 jaar zwaait Liesbeth Kees (49) Bokrijk gedag. De directrice van het Openluchtmuseum staat vanaf begin januari aan de zijde van minister Meryame Kitir (sp.a) als adviseur Grootstedelijk Beleid. “Ik respecteer haar beslissing en wens haar alle succes toe. Al is het jammer voor Bokrijk en voor het toerisme in Limburg. Professioneel gezien verliezen we een gedreven en enthousiaste kracht met veel ervaring. Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”, reageert voorzitter Igor Philtjens.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona