Tom Vandeput, gedeputeerde van Economie, tijdens de voorstelling van het project.
Volledig scherm
Tom Vandeput, gedeputeerde van Economie, tijdens de voorstelling van het project. © vzw Kind en Taal

Vzw zet gezinscoaches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedigen om goede voorbeeld te geven”

Genk/Heusden-Zolder/TongerenKind en Taal, een Limburgse vzw die zich inzet voor taalontwikkeling en opvoedingsondersteuning bij kansarme gezinnen, breidt uit met gezinscoaches. Die moeten ouders aanmoedigen om te participeren in de samenleving, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een job. Genk, Heusden-Zolder en Tongeren springen alvast op de kar. Mogelijk stappen er binnenkort nog meer Limburgse gemeenten in het project.

 1. Twee doelpunten van aanwinst Luna Vanzeir leveren KRC Genk Ladies meteen zege op: “Luna heeft snel haar draai gevonden”
  Vrouwenvoetbal Super League

  Twee doelpunten van aanwinst Luna Vanzeir leveren KRC Genk Ladies meteen zege op: “Luna heeft snel haar draai gevonden”

  KRC Genk Ladies heeft op de openingsspeeldag meteen de eerste overwinning te pakken. Al liep dat niet van een leien dakje. Na amper vier minuten keken de Genkies reeds tegen een achterstand aan. Met twee treffers van aanwinst Luna Vanzeir zette de Genk Ladies de scheve situatie nog voor de rust recht. Woluwe kon in de tweede helft niet echt een vuist maken. “Noem het een verdiende collectieve zege, al heeft Luna Vanzeir met twee treffers op rij meteen haar visitekaartje afgeleverd”, zegt Genks kapitein Sien Vandersanden.
 2. Grote kolonie van grijze Grootoorvleermuis ontdekt in Ter Dolen
  Houthalen-Helchteren

  Grote kolonie van grijze Grootoor­vleer­muis ontdekt in Ter Dolen

  Het voorbije jaar werd er in het beschermd landschap Ter Dolen in Houthalen-Helchteren een uitgebreid vleermuizenonderzoek uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Houthalen-Helchteren, het Regionaal Landschap Lage Kempen, Natuurpunt Studie en de provincie Limburg. Vleermuisspecialisten onderzochten het gebied met vleermuisdetectoren en een aantal vleermuizen werd zelfs gezenderd en gevolgd. Op deze manier ontdekten de onderzoekers welke dreven, houtkanten en hooilanden vleermuizen gebruiken als vliegroute of jaaggebied of van welke elementen ze hinder ondervinden. De resultaten van het onderzoek zijn boven alle verwachtingen: zo werd er bijvoorbeeld een grote kolonie ontdekt van de Grijze Grootoorvleermuis, een soort die maar op 5 andere plekken in Limburg voorkomt.