Vurige Vijvers is een evenement in het Molenvijverpark waarbij vuur- en lichtinstallaties centraal staan (archiefbeeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Vurige Vijvers is een evenement in het Molenvijverpark waarbij vuur- en lichtinstallaties centraal staan (archiefbeeld). © TONY VAN GALEN

Vurige Vijvers keert terug én krijgt horecabeleving: “Mikken op tienduizend bezoekers per dag”

GenkVurige Vijvers kan dit jaar plaatsvinden. Dat bevestigt schepen van Evenementen Karel Kriekemans (CD&V). Naast het lichtspektakel in het Molenvijverpark slaat het stadsbestuur de handen in elkaar met de vzw Horeca Groot Genk voor een culinaire beleving. Op die manier hoopt men ook toeristen van buiten onze provincie warm te maken om het event bij te wonen.

 1. Toon Opdekamp en Termien winnen derby tegen Wellen met 3-1: “Tanken met twee derbyzeges op rij opnieuw vertrouwen”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Toon Opdekamp en Termien winnen derby tegen Wellen met 3-1: “Tanken met twee derbyzeges op rij opnieuw vertrouwen”

  In een boeiende derby tussen derdenationalers Termien en Wellen trok de thuisploeg verdiend aan het langste eind. Nochtans was het Wellen dat op voorsprong klom. Termien toonde karakter en herpakte zich snel. Randy Grens, die al snel in de wedstrijd de gekwetste Engelen verving, kroonde zich tot matchwinnaar. Grens heerste in het middenveld en scoorde tweemaal. Met twee opeenvolgende derbyzeges heeft Termien de trein weer op de rails. “We zijn op de goede weg, maar blijven best met beide voeten op de grond”, waarschuwt Toon Opdekamp.
 1. Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”
  PREMIUM
  Limburg

  Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”

  Een kunstroof om 200 miljoen Belgische frank losgeld te verkrijgen: het klinkt als een sluw meesterplan van georganiseerde gangsters, maar exact 50 jaar geleden klaarde de toen 21-jarige Mario Roymans de klus op eerder impulsieve wijze. Zijn doel? Allesbehalve rijk worden, maar het geld doneren aan de vele armen in Bangladesh. De man bleef een tijd anoniem, communiceerde met de media als ‘Tijl Uilenspiegel’ en veroverde vooral duizenden harten. Het mooie en tegelijk trieste verhaal van een Limburgse Robin Hood.
 2. Hasseltse winkeliers hangen affiches “tegen discriminatie” in coronatijden, burgemeester Vandeput reageert kordaat: “Duidelijke actie van antivaxers”
  Hasselt

  Hasseltse winkeliers hangen affiches “tegen discrimina­tie” in coronatij­den, burgemees­ter Vandeput reageert kordaat: “Duidelijke actie van antivaxers”

  Verschillende Hasseltse winkeliers hangen sinds maandag affiches op waarmee ze het standpunt verdedigen dat ze “niet aan discriminatie zullen doen”, ongeacht of hun klant al dan niet gevaccineerd is. De affiches werden verspreid door twee (onbekende) mannen, met toestemming van de handelaars. Stad Hasselt doet echter afstand van de actie. “Dit is een duidelijk initiatief van antivaxers”, reageert burgemeester Steven Vandeput (N-VA).