De Genkse Lenny Petosa is op 21-jarige leeftijd overleden aan kanker.
Volledig scherm
PREMIUM
De Genkse Lenny Petosa is op 21-jarige leeftijd overleden aan kanker. © RV

Vrienden van aan kanker overleden Lenny (21) houden pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: “Hij droomde ervan om de trip samen met ons te doen”

Genk‘Compostella voor Lenny’, zo heet de steunactie die dertien Limburgse vrienden hebben opgestart ten voordele van Kom op tegen Kanker. Stuk voor stuk waren ze goed bevriend met Lenny Petosa, een Genkenaar die in juli vorig jaar op 21-jarige leeftijd is overleden aan leukemie. “Hij heeft gevochten tot het laatste moment en is altijd positief gebleven. Lenny verdient het om op deze manier een mooi eerbetoon te krijgen”, klinkt het bij de groep.

 1. 37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts
  Hasselt

  37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts

  Een Hasseltse huisarts (75) werd op 15 juni 2018 beroofd door een viertal mensen. Drie minderjarigen verschenen voor de jeugdrechtbank, één 21-jarige man zonder gekend adres is bij verstek veroordeeld tot 37 maanden cel. Bij de overval werd 7.000 euro buitgemaakt. Ook liep de huisdokter een schrik op voor gelijkaardige gebeurtenissen in de toekomst. Pas nadat de verdachte bij andere feiten betrokken was, kwamen de speurders hem ook voor deze overval op het spoor. De man moet ruim 7.000 euro schadevergoeding aan de dokter en staat ook nog eens in voor 7.414 euro gerechtskosten.
 2. Vakbondsactie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”
  Hasselt

  Vakbondsac­tie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”

  ACOD LRB Limburg en ACV Openbare diensten kwamen maandagvoormiddag samen in het Hasselts Stadspark om aandacht te vragen voor de zorg. De actie verliep solidair met een actie in Brussel. “De concrete noden zijn voor ons duidelijk: meer contracturen (voltijds), betere loon- en arbeidsvoorwaarden, betere balans werk-privé, meer personeel, geen privatiseringen én geen financiële wurggrepen of besparingen die een goede zorg hypothekeren”, stelt Frank Hoste, gewestelijk bestendig secretaris bij ACOD LRB Limburg.