De Genkse Lenny Petosa is vorig jaar op 21-jarige leeftijd overleden aan kanker. Zijn vrienden organiseren nu een pelgrimstocht om hem te eren.
Volledig scherm
De Genkse Lenny Petosa is vorig jaar op 21-jarige leeftijd overleden aan kanker. Zijn vrienden organiseren nu een pelgrimstocht om hem te eren. © RV

Vrienden van aan kanker overleden Lenny (21) hebben al meer dan 10.000 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker

GenkDe steunactie ‘Compostella voor Lenny’ ten voordele van Kom op tegen Kanker loopt vlot. Zo staat er al meer dan 10.000 euro op de teller.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Jessa Ziekenhuis leidt personeelsleden op tot experts in seksualiteit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis leidt personeels­le­den op tot experts in seksuali­teit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”

  Vanaf 2022 wil het Jessa Ziekenhuis op elke afdeling een verpleegkundige die gespecialiseerd is in seksualiteit. Daarvoor zullen de verpleegkundigen een opleiding moeten volgen bij een seksuoloog. Het nieuwe project werd niet toevallig voorgesteld op de Dag tegen Kanker. “Een kankerbehandeling is vaak heel ingrijpend in het seksleven van patiënten", vertelt seksuologe Kristel Mulders.