Illustratiebeeld. Het voetbalstadion van KRC Genk
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Het voetbalstadion van KRC Genk © Photo News

Voetbalsupporter (30) riskeert vier maanden cel en stadionverbod na vechtpartij: “hij applaudisseerde voor de tegenpartij”

GenkEen Genkse voetbalsupporter (30) riskeert vier maanden cel en een stadionverbod van drie maanden omdat hij op 28 november 2021 tijdens de wedstrijd KRC Genk - Club Brugge agressief uithaalde naar een Club Brugge-fan. “Hij applaudisseerde voor de tegenpartij en ik heb hem naar buiten begeleid,” beschreef de dertiger het voorval. 

 1. Zeven Genkse voetbalsupporters voor rechter voor klappen en afpersing van een 17-jarige Standard-fan: “Ze zijn als een guerrillabeweging tewerk gegaan”
  PREMIUM
  Genk

  Zeven Genkse voetbalsup­por­ters voor rechter voor klappen en afpersing van een 17-jarige Standard-fan: “Ze zijn als een guerrilla­be­we­ging tewerk gegaan”

  Een twintiger uit Maaseik is veroordeeld tot een stadionverbod van drie jaar en een werkstraf van 75 uur omdat hij op 12 september tijdens de wedstrijd KRC Genk-Union Sint-Gillis een 17-jarige Standard-supporter aanviel. Zes andere Genk-fans die de jongen meenamen naar de catacomben van het stadion en met zijn gsm aan de haal gingen, riskeren ook een stadionverbod van drie tot vijf jaar. “Onbegrijpelijk dat ze een minderjarige buiten het zicht van de camera’s meenamen om hem mores te leren.”
 2. Deze brandweermannen vonden de vermiste Simone: “Het is een gelukkig toeval dat wij daar op dat moment aan het oefenen waren”
  PREMIUM

  Deze brandweer­man­nen vonden de vermiste Simone: “Het is een gelukkig toeval dat wij daar op dat moment aan het oefenen waren”

  “Wij deden gewoon onze job”, klinkt het bescheiden bij brandweermannen Jozef en Jelle van brandweerzone Oost-Limburg. En toch zijn ze de helden van de dag: het duo vond de 80-jarige Simone Mariën, die al drie dagen spoorloos was, levend en wel terug tijdens een oefening op het militair domein van Helchteren. De ‘gelukkige vinders’ verklappen hoe dat in zijn werk ging én hoe de vrouw het stelde. “Dementie? Ze kon zelfs zeggen welke dag het was.”
  Houthalen-Helchteren
 1. Genkse voetbalsupporters krijgen werkstraf en stadionverbod van 3 jaar voor afpersing van een 17-jarige Standard-fan: “Ze zien hun fout nog steeds niet in”
  PREMIUM

  Genkse voetbalsup­por­ters krijgen werkstraf en stadionver­bod van 3 jaar voor afpersing van een 17-jarige Standard-fan: “Ze zien hun fout nog steeds niet in”

  Zes KRC Genk-supporters die op 12 september tijdens een wedstrijd KRC Genk-Union een 17-jarige Standard-supporter meenamen naar de catacomben van het stadion en zijn GSM onder bedreiging afnamen, zijn veroordeeld tot werkstraffen tot 120 uur en een stadionverbod van drie jaar. De strafrechter haalde vooral uit naar hun gebrek aan schuldinzicht. “Ze zijn nog steeds van oordeel dat ze het recht hadden om een minderjarige Standard-fan af te persen omdat die zich in hun sfeervak bevond en brengen zo enorme schade toe aan het imago van voetbal.”