Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Mine Dalemans

Vier ongevallen in Genk in paar uur tijd

GenkIn Genk zijn woensdag maar liefst vier ongevallen gebeurd. Het eerste ongeval gebeurde rond 8 uur en de rest allemaal tussen 12.45 en 13.15 uur. Vier personen raakten gewond.

 1. Loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”
  Genk/Diepenbeek

  Loketmede­wer­ker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”

  Afgelopen weekend vroeg Bpost aan vijf procent van haar klanten om hun pakje zelf op te halen in een afhaalpunt. Hoewel het postkantoor in tijden van lockdown meer dan een half miljoen pakjes per dag levert, is het een vraag die voor vele klanten in het verkeerde keelgat schiet. Bpost belooft dan ook de pakjes in afhaalpunten na vijf dagen toch aan huis te leveren, maar ondertussen kan loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) uit Diepenbeek niet meer om de harde reacties heen. “Elke dag doen we alles wat we kunnen, maar eigenlijk hebben we allang onze capaciteit bereikt.”
 1. Poetshulp steelt geld en juwelen bij klanten ‘omdat ze haar kinderen geen honger wil laten lijden’: 18 maanden cel
  Genk

  Poetshulp steelt geld en juwelen bij klanten ‘omdat ze haar kinderen geen honger wil laten lijden’: 18 maanden cel

  Een 49-jarige poetshulp uit Genk is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 1.600 euro, beiden met uitstel, omdat ze geld en juwelen meenam bij verschillende van haar klanten. De zoon van een van de slachtoffers, een demente bejaarde, betrapte de poetshulp op heterdaad met 198 euro aan muntstukken uit een spaarpot in haar handtas. “Ik heb er spijt van maar ik had het financieel moeilijk en wilde mijn kinderen geen honger laten lijden.”
 2. Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpartij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpar­tij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”

  De 37-jarige Truienaar Bert Loenders werd deze week door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken in een zaak rond een mogelijke steekpartij aan de Naamsesteenweg. Voor de dertiger is een moeilijke periode in zijn leven daarmee definitief afgesloten. “Ik ben gestopt met drinken, heb me op het fietsen gestort en ben zo een beter mens geworden”, laat Bert duidelijk verstaan.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend