Michel D.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel D. © RV

Verduisterde voorzitter vzw ex-mijnwerkers 1 miljoen euro aan lidgeld? “Ze vroegen steeds vaker om bijdrages”

LimburgDe voorzitter van Vzw Vriendenkring Kempische Steenkoolmijnen Michel D. en zijn vrouw zijn opgepakt voor de mogelijke betrokkenheid bij het verduisteren van meer dan 1 miljoen euro. De vzw zamelde honderdduizenden euro’s aan middelen in via lidgelden en giften van duizenden ex-mijnwerkers. Daar zou nu mee gesjoemeld zijn. “Ze willen onze actie van 19 september saboteren", klinkt het officieel bij de vzw.

 1. Koninklijke Orde van de Commeduur wint Carnavalissima
  Sint-Truiden

  Koninklij­ke Orde van de Commeduur wint Carnavalis­si­ma

  Afgelopen vrijdag won de Koninklijke Orde van de Commeduur uit Sint-Truiden voor de negende keer de eerste prijs op Carnavalissima. Die vond dit jaar plaats in Hasselt. De winnaar won met de bijdrage: “Moe is men utsje”! Carnavalissima is een belangrijke liedjeswedstrijd voor carnavalsverenigingen. Het wordt een beetje beschouwd als het Limburgs Eurovisiesongfestival. Elk jaar vindt dit ergens anders plaats. De winnaar dankt componist en tekstschrijver ‘Proclameur Giani’ en carnavalsvirtuoos Steven.
 2. Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”
  Voetbal eerste provinciale

  Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”

  Met vier punten voorspong op het tweede geklasseerde Bree-Beek, prijkt Zepperen-Brustem comfortabel aan de leiding. Laat het nu net beide teams zijn, die volgend weekend in Bree tegenover elkaar staan in een regelrechte confrontatie. Bij winst slaat het team van trainer Luc Reumers een ruime kloof en lijkt de weg naar de titel open te liggen. “Het is nog veel te vroeg om hierover nu reeds conclusies te trekken. We zijn niet eens halfweg”, blijft Reumers voorzichtig.