Het slachtoffer werd aangevallen tijdens een busrit
Volledig scherm
Het slachtoffer werd aangevallen tijdens een busrit © RV-De Lijn

Veertiger veroordeeld tot 18 maanden cel voor zinloos geweld op de bus

GenkEen 43-jarige man uit Diepenbeek is veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden omdat hij op 7 juli een vijftiger uit Genk zonder reden op de bus aanviel en bedreigde. “Sinds het voorval durft mijn cliënt niet meer buiten te komen,” benadrukt de advocaat van het slachtoffer.

  1. Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”
    PREMIUM
    Maasmechelen

    Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”

    Het dossier van een mogelijke fietsbrug over de Maas, tussen Maasmechelen en het Nederlandse Stein, ligt weer op tafel. Een nieuw ontwerp van Studio BNL en Geonius geeft andere inzichten. Volgens de bedenkers is het plan haalbaar én vooral goedkoper dan het oude. Overheden reageren eerder lauw op het plan: een brug die onder de E314 zou doorlopen. “Een nieuwe brug kan slechts een meerwaarde zijn als ze iconisch is", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V).