De meeste cursisten starten volgende week maandag al met een nieuwe job.
Volledig scherm
De meeste cursisten starten volgende week maandag al met een nieuwe job. © VDAB

VDAB en Travi leiden cursisten in tien dagen op tot productieoperator: “In plaats van de witte raven te zoeken, maken we ze zelf”

GenkOp vrijdag 3 februari zwaait de eerste lichting cursisten van de gloednieuwe opleiding ‘productieoperator’ af op de T2-campus in Genk. Tien werkzoekenden werden er op tien dagen tijd klaargestoomd voor een job in de industriële sector. “De meesten kunnen maandag al aan de slag.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Honderden Maasmechelaren naar infodag Spartacuslijn 2’: “Een goednieuwsshow? Eerst zien en dan geloven”
  PREMIUM

  Honderden Maasmeche­la­ren naar infodag Spartacus­lijn 2’: “Een goednieuws­show? Eerst zien en dan geloven”

  Een driehonderdtal Maasmechelaren keek maandagavond de plannen van de toekomstige Spartacuslijn 2 in. Opvallend genoeg bleek de meerderheid kritisch en dan vooral voor het ontdubbelen van de Rijksweg. De Werkvennootschap stond héél wat aanwezigen te woord, en bij momenten ging het er pittig aan toe. ‘Een utopie gemaakt door studiebureau’s', vond de ene. ‘De ideale toekomst', vond de andere. Wij gingen langs.
  Maasmechelen
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.