Trajectcontrole verkeersbord
Volledig scherm
Trajectcontrole verkeersbord © RV

Vanaf 1 januari elf trajectcontroles in Genk actief

GenkVanaf 1 januari zullen alle elf trajectcontroles in Genk actief zijn. Overtreders krijgen automatisch een boete.

 1. Arts-specialist die met injectiespuit naast bed liefdesrivale stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”
  PREMIUM

  Arts-specialist die met injectie­spuit naast bed liefdesri­va­le stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”

  Tot tweemaal toe drong een arts-specialist (46) uit Pelt in mei 2019 met een kap over het hoofd, handschoenen en mondmasker binnen in de woning van haar liefdesrivale in Rekem. Volgens de aanklager met de intentie om haar slachtoffer te doden. De dokter zelf betwistte dat. “Ik had de doek met ether en de spuit vast en wilde haar zo overtuigen om te praten.” De arts kon tijdens het 1,5 uur durend verhoor haar tranen niet bedwingen. Maar ook het slachtoffer kwam aan het woord.
  Genk
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. “Na moeilijke jaren ging het net beter met haar... en nu dit”: Gisela en partner Donie sterven bij brand in Zutendaal
  PREMIUM

  “Na moeilijke jaren ging het net beter met haar... en nu dit”: Gisela en partner Donie sterven bij brand in Zutendaal

  Sinds kort woonden Gisela Lenaers (55) en Donie Noviello (45) samen in een appartement in Zutendaal. Het koppel deelde hun liefde op sociale media en in februari kondigden ze zelfs een verloving aan. Maar er brak brand uit in hun appartement, en ze geraakten bevangen door de rook. “Ondanks de moeilijkheden in haar leven, probeerde Gisela positief te blijven”, zegt broer Rudi, die ook een portret schetst van zijn zus.
  Zutendaal
 4. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.