Een beeld van de Stalenstraat waar dit weekend een evenement plaatsvindt.
Volledig scherm
Een beeld van de Stalenstraat waar dit weekend een evenement plaatsvindt. © Karolien Coenen

Van wereldkeuken tot muziek: stad pakt uit met Allez Stalenstraat

GenkAanstaande zaterdag en zondag staat het Genkse straatfeest Allez Stalenstraat op het programma. Wat bezoekers zoal mogen verwachten? Gerechtjes van over de hele wereld, een markt, maar ook live muziek.

 1. Subtiele aanwezigheid van politie leidt tot minder incidenten op kermis: “Vergt veel alertheid van onze agenten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Subtiele aanwezig­heid van politie leidt tot minder incidenten op kermis: “Vergt veel alertheid van onze agenten”

  De kermis in Hasselt kende afgelopen weekend amper tot geen incidenten en dat komt mogelijk door de totaal nieuwe aanpak die politie LRH gebruikt. Meer agenten zijn er aanwezig in burger of staan subtieler tussen het volk opgesteld waardoor je hun aanwezigheid amper opmerkt. “Vroeger stonden we met patrouilles aan de kant te wachten tot er iets zou gebeuren, maar dat werkt soms averechts", zegt korpschef Philip Pirard.
 2. OVERZICHT. Hele binnenstad vanaf volgende zomer zone 20. Zo rij je in de stad het vlotst rond
  PREMIUM
  Hasselt

  OVERZICHT. Hele binnenstad vanaf volgende zomer zone 20. Zo rij je in de stad het vlotst rond

  Het Hasseltse stadsbestuur heeft nog maar net een nieuw parkeerbeleid ingevoerd en pakt alweer uit met een grootse verandering. Tegen de zomer van 2022 wordt Hasselt opgesplitst in vier zones, en verandert de volledige binnenstad naar een woonerf met een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur voor iedereen. De stad wil daarmee komaf maken met de huidige ‘bumper-aan-bumper’-mentaliteit, en meer plaats geven aan voetgangers, fietsers, groen en terrasjes. Een overzicht van wat er binnenkort verandert.