(Archiefbeeld) - Vorige zomer kon je terecht op het plein aan het Jeugdhuis Rondpunt 26, waar een pop-upterrasconcept was neergezet en artiesten kwamen optreden.
Volledig scherm
PREMIUM
(Archiefbeeld) - Vorige zomer kon je terecht op het plein aan het Jeugdhuis Rondpunt 26, waar een pop-upterrasconcept was neergezet en artiesten kwamen optreden. © Karolien Coenen

Van sfeerstraten tot meer terrasruimte: deze horecaconcepten gaat Genk uitrollen

GenkHet zonnetje laat zich steeds vaker zien, en dat komt goed uit met de heropening van de terrassen in het verschiet. Of we ons in Genk aan speciale horecaconcepten mogen verwachten? Wij vroegen het aan schepen Toon Vandeurzen (CD&V), bevoegd voor Economie en Evenementen.

 1. Vlaamse overheid investeert 45.000 euro in ‘Het Klokhuis’ als nieuw Overkophuis
  Sint-Truiden

  Vlaamse overheid investeert 45.000 euro in ‘Het Klokhuis’ als nieuw Overkop­huis

  ‘Het Klokhuis', de uitvalsbasis van de jongerenwerking Habbekrats in Sint-Truiden, mag zich voortaan ‘Overkophuis’ noemen. De Vlaamse overheid keurde een subsidiedossier goed om de vijf bestaande Overkophuizen uit te breiden naar maar liefst 25 nieuwe Overkophuizen in Vlaanderen en Brussel, en dus ook naar de hoofdstad van Haspengouw. Zo zal van de 100.000 euro subsidie die het CAW Limburg jaarlijks zal ontvangen 45.000 euro naar het Overkophuis aan de Trudobron gaan en dat voor een periode van drie jaar.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs