Bart Lodewyckx overhandigt het HIB-label aan Eveline Kühn.
Volledig scherm
Bart Lodewyckx overhandigt het HIB-label aan Eveline Kühn. © UNIZO Genk

Van bruidsjurken tot tutu’s: Genkse ontwerpt al meer dan twintig jaar kleding op maat en krijgt nu erkenning van UNIZO Limburg

GenkEveline Kühn staat al sinds 1998 aan het roer van ‘Atelier Eveline Kühn’, haar eigen ontwerpstudio waar ze bruidskleding, dans- en theaterkostuums op maat creëert. Iets wat UNIZO Limburg wel weet te smaken, want de Genkse kreeg een Handmade in Belgium-label.

 1. Zinkgat Grote Baan wordt deze week gedicht
  Houthalen-Helchteren

  Zinkgat Grote Baan wordt deze week gedicht

  Het zinkgat op de Grote Baan in Helchteren, dat afgelopen zondag ontstond na een waterlek, wordt normaal deze week hersteld. Dat laat burgemeester Alain Yzermans (Vooruit-Groen-Plus) weten. “Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft me gemeld dat de herstelling ervan vandaag en morgen staat gepland.” Gezien het zinkgat zich op de pechstrook bevindt, is doorgaand verkeer gewoon mogelijk. Slechts een klein gedeelte van de rechterrijstrook is er afgesloten uit voorzorg.
 2. Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur
  Genk

  Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur

  Aan de Grotestraat in Genk heeft de politie van de zone CARMA in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig tegengehouden. Volgens de patrouille had de bestuurder dan ook een ‘bedenkelijke rijstijl’ en beging de vrouw enkele verkeersovertredingen. Toen de politie het voertuig tegenhield, trachtte de bestuurder nog van plaats te wisselen met een passagier, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleek ze niet over een rijbewijs te beschikken. Daarbovenop reed ze dronken rond. “De autosleutels werden daarom tijdelijk ingehouden zodat de eigenaar van de wagen die zelf kon afhalen”, aldus de lokale politie CARMA.