Het vaccinatiecentrum in de Limburghal werkt samen met broepsgroepen om de reservelijst samen te stellen.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum in de Limburghal werkt samen met broepsgroepen om de reservelijst samen te stellen. © Mine Dalemans

Vaccinatiecentrum Limburghal dikt reservelijst aan met hulp van beroepsverenigingen: “Eerst zorgprofessionals en medewerkers vaccinatiepost”

GenkWanneer er bij een vaccinatiemoment dosissen overblijven, grijpt het centrum terug naar een reservelijst. Daar waar de eerstelijnszone Grimbergen in Vlaams-Brabant afgelopen weekend uitzonderlijk beroep deed op Facebook, rekent de Limburgse eerstelijnszone Kemp en Duin op de beroepsgroepen zoals huisartsenkringen.

 1. “Maar nee, Limburg verdwijnt absoluut niet”: gouverneur stelt regiovorming met drie zones voor
  PREMIUM
  Limburg

  “Maar nee, Limburg verdwijnt absoluut niet”: gouverneur stelt regiovor­ming met drie zones voor

  Gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) legt een advies voor aan de Vlaamse regering waarin hij de 42 Limburgse gemeenten onderverdeelt in drie regio’s. Het is Vlaanderen dat regiovorming oplegt om de tientallen samenwerkingsverbanden tussen gemeenten te vereenvoudigen en af te bakenen. “De bewoners gaan eigenlijk niets zien veranderen in de praktijk en Limburg blijft gewoon bestaan", zegt de gouverneur
 2. Na veroordeling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsverkoop
  PREMIUM
  Genk/Alken/Oudsbergen

  Na veroorde­ling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsver­koop

  Roberto S. (40) die in juni 2019 veroordeeld werd tot 25 jaar cel omdat hij zijn dealer Antonio Danti met 52 messteken om het leven bracht in een flat in Genk, riskeert een bijkomende celstraf van twee jaar omdat hij met enkele kompanen cocaïne verkocht. Vanuit de woning van zijn kompaan A. in Genk werd in 2018 op grote schaal cocaïne verhandeld. S. zelf ontkent dat hij hielp met de drugsverkoop en vraagt de vrijspraak. “Hij werkt nu aan zijn reclassering.”
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee