De koeltorens van de energiecentrale van Langerlo.
Volledig scherm
De koeltorens van de energiecentrale van Langerlo. © Borgerhoff

Urban explorers breken binnen in leegstaande energiecentrale Langerlo

Een groepje urban explorers heeft de inrichting van de leegstaande energiecentrale in het Genkse Langerlo misschien voor de laatste keer vereeuwigd op beeld. Al zullen de jongens, die op YouTube beweren een “gevaarlijke verlaten kerncentrale in België” te betreden, zich daar niet meteen van bewust geweest zijn. In werkelijkheid bewandelden ze de leegstaande energiecentrale die dit najaar nog samen met 22 hectare industrieterrein tegen de vlakte gaat voor de bouw van nieuwe bedrijven.

21 reacties

 • Erwin Dupon

  1 jaar geleden
  Als deze mensen tijd hebben om zich daarmee bezig te houden hebben ze zeker tijd om werk te zoeken en dienen ze niet op de rug van onze solidaire gemeenschap onderhouden te worden!
 • Ianthé Baeyens

  1 jaar geleden
  Deze kerels hebben niets met urbex te maken, youtubers met een aandachtstekort die daarom maar gaan inbreken en gebouwen openbreken, dat zijn het.
 • Nick Dewil

  1 jaar geleden
  De centrale van langero is wekte ze electriciteit op met steenkool....dit is nooooit een kerncentrale geweest zoals in het artikel vermeld
 • Jacky Coolman

  1 jaar geleden
  Aan deze krant: Wil je een kerncentrale tonen of de kern ervan, toon dan geen koeltorens. Jullie definiëren zichzelf als experts ivm met 'opzoekingswerk'. Misschien eens nuttig om op te zoeken wat die koeltoren precies 'uitstoten'.4
 • Annie Broeckx

  1 jaar geleden
  Privacy commissie waar zit ge? Als een supermarkt wil laten betalen hebben ze vragen over de privacy,als er honderden gevoelige en waarschijnlijk persoonlijke dossiers liggen zou een optreden geëist moeten worden.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag