De koeltorens van de energiecentrale van Langerlo.
Volledig scherm
De koeltorens van de energiecentrale van Langerlo. © Borgerhoff

Urban explorers breken binnen in leegstaande energiecentrale Langerlo

Een groepje urban explorers heeft de inrichting van de leegstaande energiecentrale in het Genkse Langerlo misschien voor de laatste keer vereeuwigd op beeld. Al zullen de jongens, die op YouTube beweren een “gevaarlijke verlaten kerncentrale in België” te betreden, zich daar niet meteen van bewust geweest zijn. In werkelijkheid bewandelden ze de leegstaande energiecentrale die dit najaar nog samen met 22 hectare industrieterrein tegen de vlakte gaat voor de bouw van nieuwe bedrijven.

21 reacties

 • Erwin Dupon

  12 maanden geleden
  Als deze mensen tijd hebben om zich daarmee bezig te houden hebben ze zeker tijd om werk te zoeken en dienen ze niet op de rug van onze solidaire gemeenschap onderhouden te worden!
 • Ianthé Baeyens

  1 jaar geleden
  Deze kerels hebben niets met urbex te maken, youtubers met een aandachtstekort die daarom maar gaan inbreken en gebouwen openbreken, dat zijn het.
 • Nick Dewil

  1 jaar geleden
  De centrale van langero is wekte ze electriciteit op met steenkool....dit is nooooit een kerncentrale geweest zoals in het artikel vermeld
 • Jacky Coolman

  1 jaar geleden
  Aan deze krant: Wil je een kerncentrale tonen of de kern ervan, toon dan geen koeltorens. Jullie definiëren zichzelf als experts ivm met 'opzoekingswerk'. Misschien eens nuttig om op te zoeken wat die koeltoren precies 'uitstoten'.4
 • Annie Broeckx

  1 jaar geleden
  Privacy commissie waar zit ge? Als een supermarkt wil laten betalen hebben ze vragen over de privacy,als er honderden gevoelige en waarschijnlijk persoonlijke dossiers liggen zou een optreden geëist moeten worden.
 1. AD Betty Van Proeyen (KRC Genk Ladies): “We willen zo lang mogelijk meestrijden voor een plaats in play-off 1"
  Vrouwenvoetbal Super League

  AD Betty Van Proeyen (KRC Genk Ladies): “We willen zo lang mogelijk meestrij­den voor een plaats in play-off 1"

  Na een korte winterstop maakt KRC Genk Ladies zich op voor de tweede competitiehelft. Met een gedeelde vierde plaats presteert de jonge, maar talentrijke garde van Guido Brepoels beter dan verhoopt. Samen met drie andere teams knokken de Genk Ladies voor een plaats in play-off 1. “Met twee opeenvolgende wedstrijden tegen concurrent AA Gent, staan we meteen voor bijzonder belangrijke confrontaties”, zegt AD Betty Van Proeyen.
 2. Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa
  Sint-Truiden

  Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa

  Deze zaterdag schonk Radio 2 aan het Abdijplein in Sint-Truiden een tulpenmuur aan woonzorgcentrum Villa Rosa. Deze onverwachte geste was het sluitstuk van de week van de tulp (zaterdag 16 tot en met 23 januari) en het startsein van de lente in bloemenland. De tulpenmeer werd gebouwd door Radio 2 en ‘Groen van bij ons’ en is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. Deze werd verder opgesteld door florist Kevin Lennertz
 1. Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waarschijnlijk hebben we elkaar aangevallen”
  Genk

  Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waar­schijn­lijk hebben we elkaar aangeval­len”

  Een 34-jarige vrouw uit Genk haalde op 6 januari 2018 met een vleesmes uit naar haar partner tijdens een ruzie in hun woning in Bilzen. De man liep zware verwondingen op aan de onderarm en moet daarvoor nu nog een nieuwe operatie ondergaan. “Ik weet er zelf niet veel meer van”, getuigde Genkse voor de strafrechter. “We zijn beiden in het ziekenhuis beland.” De vrouw riskeert twee jaar cel.
 2. 60 personeelsleden Ziekenhuis Oost-Limburg krijgen eerste coronaprik: “Het einde van dit alles komt eindelijk in zicht”
  PREMIUM
  Genk

  60 personeels­le­den Ziekenhuis Oost-Lim­burg krijgen eerste coronaprik: “Het einde van dit alles komt eindelijk in zicht”

  Na een maandenlange strijd tegen een onzichtbaar virus konden 60 personeelsleden van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) vandaag rekenen op een lichtpuntje. Enkele medewerkers van de Covid-afdelingen, de intensieve zorgen en de spoedafdelingen kregen hun eerste Moderna-vaccin toegediend. Over vier weken volgt de tweede dosis. “Het einde van dit alles komt in zicht. Dit is een kantelmoment voor ons”, klinkt het.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo