De wolf in Limburg.
Volledig scherm
De wolf in Limburg. © Yente De Maesschalck

Tweede fakkeltocht tegen wolf in Oudsbergen mikt ook op ongeruste inwoners: “Sommigen durven ‘s avonds niet meer te wandelen”

OudsbergenIn Oudsbergen vertrekt op donderdag 29 december een tweede fakkeltocht tegen de wolf. “Niet alleen veehouders zijn bang. Ook wandelaars blijven weg, omdat ze niet oog in oog willen staan met de wolf”, stellen de organisatoren. Burgemeester Marco Goossens (CD&V) heeft begrip voor hen, maar wil op zijn beurt ook het draagvlak voor het dier vergroten.

  1. Ken (39) moet café De Bron minstens een maand sluiten door stabiliteitsproblemen: “Ik zeg al meer dan zeven jaar dat het plafond doorzakt”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Ken (39) moet café De Bron minstens een maand sluiten door stabili­teits­pro­ble­men: “Ik zeg al meer dan zeven jaar dat het plafond doorzakt”

    Het Truiense café De Bron op de hoek van de Naamsevest en de Naamsesteenweg moet noodgedwongen sluiten. Na een stabiliteitscontrole bleek het gebouw bijna op instorten te staan. Eigenaar van het pand is brouwerij Alken-Maes dat de komende maand herstellingswerken uitvoert. “Eind februari hopen we opnieuw te kunnen openen”, vertelt uitbater Ken Gysenbergs. Die vindt dat dit had vermeden kunnen worden.