Op de grens met Zonhoven en Genk liep een betonnen weg, maar dat is niet meer van deze tijd. Burgemeesters Johny De Raeve van Zonhoven en Wim Dries van Genk.
Volledig scherm
Op de grens met Zonhoven en Genk liep een betonnen weg, maar dat is niet meer van deze tijd. Burgemeesters Johny De Raeve van Zonhoven en Wim Dries van Genk. © RV

Twee voetbalvelden aan beton verwijderd tussen Zonhoven en Genk: “Natuurgebied wordt zo nog rijker”

Zonhoven/GenkOp de grens met Zonhoven en Genk zijn dit weekend de afbraakwerken van de Kauwbosstraat en Boekrakelaan gestart. De betonnen weg loopt pal langs De Wijers en moet plaatsmaken voor een veel smaller fietspad. Er zal in totaal 1,2 hectare aan beton verdwijnen.

 1. Europese vintagemarkt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk
  Genk

  Europese vintage­markt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk

  Parijs, Milaan, Zürich, Rotterdam: het zijn maar een paar van de Europese steden waar vintagemarkt Vinokilo deze maand zijn tenten opstelt. Op dinsdag 6 en woensdag 7 december is het de beurt aan Genk, met Thor Park in Waterschei als standplaats van dienst. De keuze voor een mijngebouw als locatie is daarbij zeker niet onbewust. “We zoeken altijd naar plaatsen met een bepaalde geschiedenis”, klinkt het bij Vinokilo.
 2. Na overstromingen van juli 2021 is er nu 6 miljoen euro om dijken te verstevigen en Maas te verbreden: “We moéten voorbereid zijn op ernstig hoog water”
  PREMIUM
  Maasland

  Na overstro­min­gen van juli 2021 is er nu 6 miljoen euro om dijken te verstevi­gen en Maas te verbreden: “We moéten voorbereid zijn op ernstig hoog water”

  De waterbom die in juli 2021 in het zuiden van ons land viel, veroorzaakte een pak schade. Ook in het Maasland kreeg de Maas debieten water te verrekenen waar de bedding amper op voorzien bleek. De Vlaamse overheid voorziet nu zes miljoen euro om van Kinrooi tot Lanaken héél wat ingrepen in de bedding en aan de dijken te voorzien. Extra goed nieuws voor Maaseik: Vlaanderen voorziet nog eens 20 miljoen euro voor een nieuwe Maasbrug.