Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg. © Politie CARMA

Twee doden na zware botsing tussen fietser (85) en motorrijder (40) in Genk, militair diende eerste hulp toe: “Ik voelde geen pols meer, maar heb wel mijn plicht gedaan”

GenkBij een zwaar verkeersongeval in Genk zijn deze namiddag twee doden gevallen. Op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg gebeurde rond 17 uur een aanrijding tussen een motorfiets en een fietser. De fietser (85) uit Genk overleefde de klap niet. Ook de motorrijder (40) uit Lanaken bezweek kort na de zware klap aan de opgelopen verwondingen. De passagier op de motorfiets (37) raakte zwaargewond. Militair Tom Vermossen van 10W Tac zag alles gebeuren en diende de eerste hulp toe: “Hopelijk komt het goed met de vrouw!”

 1. IN BEELD. Teleurgestelde supporters bij ‘t Elfde Gebod na Rode Duivels-match
  Sint-Truiden

  IN BEELD. Teleurge­stel­de supporters bij ‘t Elfde Gebod na Rode Dui­vels-match

  Match na match kwamen Truienaars samen in café ‘t Elfde Gebod in Zepperen samen om te supporteren voor hun Rode Duivels. Waar er de eerste wedstrijd nog hoop was, is die na vandaag opgeborgen. De teleurgestelde gezichten van de supporters spreken dan ook boekdelen. Al zal café-uitbater Philip Blavier zijn Rode Duivels niet snel laten vallen. Op de planning staat zelfs nog een Belgenfeestje bij de finale van het WK. Wordt ongetwijfeld vervolgd...
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Vijftal krijgt werkstraffen en celstraffen wegens wapentrafiek
  Genk/Heusden-Zolder

  Vijftal krijgt werkstraf­fen en celstraf­fen wegens wapentra­fiek

  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag werk- en celstraffen uitgesproken voor vijf mannen die terechtstonden voor wapentrafiek. Zo is een 36-jarige man uit Genk veroordeeld tot een werkstraf van 270 uur en een boete van 4.000 euro. Als de werkstraf niet binnen 12 maanden is uitgevoerd, wacht hem een celstraf van 27 maanden. De man uit Genk had zich in het verleden al bezondigd aan de invoer van wapens vanuit Amerika.