Het woonzorgcentrum Mandana in Genk kampt momenteel met coronabesmettingen.
Volledig scherm
Het woonzorgcentrum Mandana in Genk kampt momenteel met coronabesmettingen. © Mine Dalemans

Twee bewoners en een medewerkster van WZC Mandana in Genk testen positief

GenkHet woonzorgcentrum Mandana in Genk kampt sinds afgelopen week met drie coronabesmettingen. Twee bewoners en één medewerkster testten positief. “Gelukkig vertonen zij geen symptomen en stellen de bewoners het wel”, laat het woonzorgcentrum weten. Beide betrokken woongroepen zitten momenteel in quarantaine en ontvangen tijdelijk geen bezoek.

 1. Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”
  PREMIUM
  Limburg

  Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”

  Een kunstroof om 200 miljoen Belgische frank losgeld te verkrijgen: het klinkt als een sluw meesterplan van georganiseerde gangsters, maar exact 50 jaar geleden klaarde de toen 21-jarige Mario Roymans de klus op eerder impulsieve wijze. Zijn doel? Allesbehalve rijk worden, maar het geld doneren aan de vele armen in Bangladesh. De man bleef een tijd anoniem, communiceerde met de media als ‘Tijl Uilenspiegel’ en veroverde vooral duizenden harten. Het mooie en tegelijk trieste verhaal van een Limburgse Robin Hood.
 2. Agentschap Wegen en Verkeer start voorbereidingen aan kruispunt op N2 in Diepenbeek
  Diepenbeek

  Agentschap Wegen en Verkeer start voorberei­din­gen aan kruispunt op N2 in Diepenbeek

  De voorbereidende werken op het kruispunt van de Steenweg (N2) met de Waardestraat in Diepenbeek zijn gestart. Het gaat grotendeels om werken van de nutsmaatschappijen. De hinder blijft dit najaar beperkt, met mogelijk beurtelings verkeer over korte afstand. Begin 2022 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de weginfrastructuur zelf aanpakken om in de zomer aan te sluiten op de nieuwe spoorwegbrug van Infrabel.