De SID-in gaat traditiegewijs door in de Limburghal. Maar corona gooit roet in het eten. Daarom vindt de beurs virtueel plaats.
Volledig scherm
De SID-in gaat traditiegewijs door in de Limburghal. Maar corona gooit roet in het eten. Daarom vindt de beurs virtueel plaats. © SID-in/PXL

Traditionele SID-inbeurs in Limburghal gaat virtueel door

Genk/HasseltDit jaar is er geen fysieke SID-in in de Genkse Limburghal vanwege de coronacrisis. De beurs, die laatstejaars van het secundair onderwijs helpt om een opleiding te kiezen, steekt noodgedwongen in een virtueel jasje.

 1. Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkranten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk
  Hasselt

  Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkran­ten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk

  Met de ‘Stevetenier’ in Stevoort en de ‘WIJ-krant van Herk’ in Sint-Lambrechts-Herk lanceert Hasselt binnenkort twee nieuwe wijkkrantjes. Vorig jaar kreeg de Heilig Hart-wijk al ‘Uit het Hart’ en Godsheide de ‘Godskesgazet’ in de bus. “Een grote buurtparticipatie en burgerbetrokkenheid is onze ambitie, en de lancering van die wijkkrantjes past daar perfect in”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. Basisschool De Hazelaar en Stad Hasselt planten bomen voor overleden juf en mama in Stadspark
  Hasselt

  Basis­school De Hazelaar en Stad Hasselt planten bomen voor overleden juf en mama in Stadspark

  De leerlingen van de Hasseltse basischool De Hazelaar hebben vrijdag samen met stad Hasselt twee bomen geplant in het Stadspark ter herdenking van de overleden Nele Leeten in november en leerkracht An Vandevenne. “We zijn dankbaar voor deze plek met twee hazelaars om terug te blikken op de mooie momenten met juffrouw An en mama Nele”, aldus schoolleider van De Hazelaar Luc Claus.
 1. Davy (41) sluit zonnebankstudio na bijna dertig jaar door corona: “Mensen moeten nergens naartoe, dus laten dat bruine kleurtje achterwege”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Davy (41) sluit zonnebank­stu­dio na bijna dertig jaar door corona: “Mensen moeten nergens naartoe, dus laten dat bruine kleurtje achterwege”

  Volgend jaar zou Maasmechelaar Davy Houben (41) de dertigste verjaardag van zijn zonnebankstudio ‘Bruiningsstudio Davy’ vieren, maar de impact van de coronacrisis beslist daar nu anders over. “Vanaf mei zou ik opnieuw moeten investeren, maar die duizenden euro’s wegen niet op tegen de enkele klanten die nog langskomen”, zucht Davy. “Ja, de boel gaat dus dicht.”
 2. Tegenligger die op Niels (19) botste, had glas te veel op: “Dader heeft wat pijn aan schouder... Wij zijn wel onze zoon kwijt”
  PREMIUM
  Diepenbeek

  Tegenlig­ger die op Niels (19) botste, had glas te veel op: “Dader heeft wat pijn aan schouder... Wij zijn wel onze zoon kwijt”

  Maandag viert Niels Vandersmissen nog zijn negentiende verjaardag met een handvol vrienden rond een vuurkorf. Dinsdagavond wijkt een tegenligger (48) van zijn rijvak en botst op de wagen van Niels. De 19-jarige Diepenbekenaar belandt in de gracht en sterft ter plaatse. De tegenligger legt een positieve alcoholtest af en heeft slechts kneuzingen. “Die mens mogen ze van mij de bak in zwieren", vindt de familie.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica