Enkele slachtoffers werden gelokt naar een verlaten parking in de buurt van de kerk van Boxbergheide in Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele slachtoffers werden gelokt naar een verlaten parking in de buurt van de kerk van Boxbergheide in Genk. © Bart Borgerhoff

Tot vijf jaar cel voor jeugdbende die homo’s via datingapp in gewelddadige val lokte

Zeven meerderjarige leden van een bende werden veroordeeld tot celstraffen van twintig maanden tot vijf jaar omdat ze homo’s bedreigden, toetakelden en beroofden. Hun slachtoffers lokten ze telkens naar afgelegen plaatsen via een vals profiel op een datingapp. J. (52), één van de slachtoffers die in onze krant vertelde over de gruwel die hij moest ondergaan, krijgt een schadevergoeding van goed 12.000 euro. 

 1. Genk-Zuid meet hoge concentraties van zware metalen in omgevingslucht
  Genk/Zutendaal

  Genk-Zuid meet hoge concentra­ties van zware metalen in omgevings­lucht

  Genk-Zuid kampt tegenover de rest van Vlaanderen nog steeds met hoge concentraties aan zware metalen in de omgevingslucht. Dat blijkt uit rapporten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG). “De longen zijn het meest gevoelig voor blootstelling aan die zware metalen. Een levenslange blootstelling aan de gemeten concentraties houdt een extra risico op longkanker in”, klinkt het.
 2. Hartjesweide biedt troost aan mensen die ongeboren baby verliezen: “Voor het eerst kan ik mijn kleine Matthias een beetje loslaten”
  Genk/Houthalen-Helchteren

  Hartjeswei­de biedt troost aan mensen die ongeboren baby verliezen: “Voor het eerst kan ik mijn kleine Matthias een beetje loslaten”

  Aan de Halstraat, op de grens van Genk en Houthalen-Helchteren, heeft Kinderwens Limburg in het bijzijn van burgemeesters Wim Dries (CD&V) en Alain Yzermans (s.pa) de eerste hartjesweide in onze provincie geopend. Op de plek kunnen Limburgers terecht die zwangerschapsverlies hebben doorgemaakt. Bij Teresa Ubachs (41), die zelf een baby moest afgeven na het 11 weken te dragen, maakt het initiatief heel wat los. “Ik ben er in tranen uitgebarsten. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik mijn kleine Matthias een beetje kan loslaten.”
 1. Fleur Bienkens (KRC Genk Ladies): “We hebben na de bekeruitschakeling nog een eitje te pellen met Eendracht Aalst”

  Fleur Bienkens (KRC Genk Ladies): “We hebben na de bekeruit­scha­ke­ling nog een eitje te pellen met Eendracht Aalst”

  Na de winst tegen Zulte-Waregem kan KRC Genk Ladies opnieuw het vizier richten op de strijd om de vijfde plaats. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Eendracht Aalst. En dat is nu net de ploeg die de Genkies uit de Belgische beker wipte. “We hebben tegen Aalst nog iets goed te maken. Bij winst naderen we onze concurrenten voor play-off 1 tot op één punt”, rekent de zeventienjarige Fleur Bienkens.
 2. Directrice Liesbeth Kees ruilt Bokrijk in voor job als adviseur Grootstedelijk Beleid bij minister Kitir: “Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”
  PREMIUM
  Genk

  Directrice Liesbeth Kees ruilt Bokrijk in voor job als adviseur Grootstede­lijk Beleid bij minister Kitir: “Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”

  Na 16 jaar zwaait Liesbeth Kees (49) Bokrijk gedag. De directrice van het Openluchtmuseum staat vanaf begin januari aan de zijde van minister Meryame Kitir (sp.a) als adviseur Grootstedelijk Beleid. “Ik respecteer haar beslissing en wens haar alle succes toe. Al is het jammer voor Bokrijk en voor het toerisme in Limburg. Professioneel gezien verliezen we een gedreven en enthousiaste kracht met veel ervaring. Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”, reageert voorzitter Igor Philtjens.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit