De overvallen krantenwinkel ligt in de Stalenstraat in Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
De overvallen krantenwinkel ligt in de Stalenstraat in Genk. © Mine Dalemans

Tot drie jaar cel voor overvallers Genkse krantenwinkel: “Samen speelgoedgeweer gekocht om plan uit te voeren”

GenkTwee dertigers uit Genk en Zonhoven zijn veroordeeld tot 37 en 32 maanden cel voor een overval op een krantenwinkel aan de Stalenstraat in Genk. Op 25 mei viel Z. (33) gewapend binnen in de zaak en hield de uitbater en een klant onder schot. Later bleek de klant mee betrokken te zijn in het complot.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Overvallers Genkse krantenwinkel riskeren drie jaar cel: ‘ik wist alleen dat hij iets geks wilde doen’
  PREMIUM
  Genk/Zonhoven

  Overval­lers Genkse krantenwin­kel riskeren drie jaar cel: ‘ik wist alleen dat hij iets geks wilde doen’

  Een 33-jarige Zonhovenaar viel op 25 mei gewapend binnen in een krantenwinkel aan de Stalenstraat in Genk, waar hij de uitbater en een aanwezige klant onder schot hield. De winkelier slaagde erin de dertiger te overmeesteren. Nadien bleek dat ook de klant betrokken was in het complot. De twee overvallers, die nu de schuld in elkaars schoenen schuiven, riskeren drie jaar cel.