Van 2 tot en met 4 september is de theater- en muziekvoorstelling BALSAM te zien in C-mine in Genk.
Volledig scherm
Van 2 tot en met 4 september is de theater- en muziekvoorstelling BALSAM te zien in C-mine in Genk. © Kathleen Michiels

Theatervoorstelling die zintuigen prikkelt landt in Genk

GenkCultuurcentrum C-mine verwelkomt vanavond theatergezelschap Laika en muziekensemble Zefiro Torna op het podium. Op het programma staat de voorstelling BALSAM. Wat het publiek zoal mag verwachten? Een heleboel geuren en smaken om de zintuigen mee te prikkelen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Nieuwbakken trainer Cedric Pipeleers wil Helson snel naar een veilige plaats loodsen: “Alle neuzen in dezelfde richting en kopjes omhoog”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Nieuwbak­ken trainer Cedric Pipeleers wil Helson snel naar een veilige plaats loodsen: “Alle neuzen in dezelfde richting en kopjes omhoog”

  Bij zijn eerste stappen als trainer van eersteprovincialer Helson sleepte Cedric Pipeleers vorig weekend bij ex-ploeg Zonhoven meteen een draw uit de brand. Het was een verdiend punt en dan ook een terecht eerste succesje. Met Alken komt dit weekend de nummer vier uit de klassering op bezoek. “Alken is een stabiele club, die niet toevallig hoog in de klassering staat. Toch zijn we niet kansloos”, klinkt Pipeleers strijdvaardig.
 3. Vaccinatiecentrum Hasselt krijgt tóch extra ruimte om 35.000 prikken rond te krijgen: “Vooral cruciaal voor grote groep 65-plussers”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vaccinatie­cen­trum Hasselt krijgt tóch extra ruimte om 35.000 prikken rond te krijgen: “Vooral cruciaal voor grote groep 65-plus­sers”

  Vrijdag wordt de knoop samen met alle lokale besturen en de Eerstelijnszone Herkenrode officieel doorgehakt, maar het is zo goed als zeker dat het Hasseltse vaccinatiecentrum volgende week extra ruimte bijkrijgt. Dat bevestigt programmatiemanager Olivier Hoogmartens. Het kleinschalige vaccinatiecentrum kan met die extra ruimte omschakelen van 90 prikjes per uur naar liefst het dubbele.
 4. Eendracht Termien reageert als groep en wint met ruime 3-0-cijfers: “Gefocust op goede organisatie”
  voetbal derde nationale B

  Eendracht Termien reageert als groep en wint met ruime 3-0-cij­fers: “Gefocust op goede organisa­tie”

  Eendracht Termien had na het verlies vorig week tegen Lille iets goed te maken. En dat gebeurde. De manschappen van trainer Daumantas rechtten tegen Betekom de rug met een 3-0- thuisoverwinning. In de eerste helft lag de focus op een goede organisatie om dan na de rust toe te slaan. Baerts, Heleven en Opdekamp tekenden voor de doelpunten. In de rangschikking klimt Termien tot op één punt van de vijfde plaats.