De schade aan de bus
Volledig scherm
De schade aan de bus © RV

Supportersbus van Club Brugge komt gehavend uit de strijd bij Genk: “Maar we scheren niet alle supporters over dezelfde kam”

GenkClub Brugge won zondagmiddag de belangrijke voetbaltopper op het veld bij Genk. De supporters bouwden een feestje op de terugweg, maar dat werd verstoord toen een ruit van fanclub Stamnummer 3 werd ingegooid. 

 1. Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”
  Hasselt

  Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”

  Privéles krijgen op je eigen tempo: voor sommigen kan het even handig zijn. Voor Noortje Volders (15) is het bijna dagelijkse kost. Sinds vorige week is zij de enige leerling in de klas Technologische Wetenschappen op Level X in Hasselt. “In het begin van het schooljaar zat ik nog met twee andere jongens in de klas, maar die zijn nu naar andere richtingen en scholen gegaan.”
 2. Sint-Truiden viert dubbel feest op Gala van de Gouden Schoen: “Truienaars Mignolet en Vrancken worden in februari gehuldigd!”
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den viert dubbel feest op Gala van de Gouden Schoen: “Truienaars Mignolet en Vrancken worden in februari gehuldigd!”

  Niet één, maar wel twee keer viel een Truienaar in de prijzen op het Gala van de Schoen. Simon Mignolet werd - niet helemaal onverwacht - bekroond tot winnaar van de Gouden Schoen 2022. Maar ook Wouter Vrancken uit Brustem, coach van KRC Genk, sleepte een prijs in de wacht. Hij werd Coach van het Jaar. Op 11 februari organiseert de stad Sint-Truiden een huldigingsfeest voor de twee laureaten.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Limburgse pianist mag filmmuziek schrijven na miljoenenbereik op Spotify: “Plots kreeg ik berichtje van regisseur...”
  PREMIUM
  Maaseik/Hasselt

  Limburgse pianist mag filmmuziek schrijven na miljoenen­be­reik op Spotify: “Plots kreeg ik berichtje van regisseur...”

  Pianist Wouter Dewit viel in 2019 achterover toen zijn lied La Durée in de Spotify-playlist ‘Peaceful piano’ belandde en in een mum van tijd wereldwijd massaal beluisterd werd. ‘Ik verdien er vrijwel niets aan', zei hij daar toen over. 18 miljoen streams en vier jaar later kwam er dankzij dat bereik tóch iets onverwacht op zijn pad. “Dat zo'n beroemde acteur op mijn muziek zal spelen, voelt ongelooflijk”, zegt Dewit.
 3. GRK hamert op belang lokale radio nu ochtendshow Radio 2 verdwijnt: “We lokken soms 10.000 luisteraars”
  PREMIUM
  Genk

  GRK hamert op belang lokale radio nu ochtends­how Radio 2 verdwijnt: “We lokken soms 10.000 luiste­raars”

  De Limburgse ochtendshow op Radio 2 is vandaag definitief overgenomen door ‘Goeiemorgen Morgen!’, het programma met Peter Vandeveire en Kim Van Oncen. Lokale radio GRK uit Genk wil nu inspelen op de leegte die ontstaat. “Er is steeds meer vraag van Limburgers om hun verhaal te mogen doen op de lokale radio", weet GRK-voorzitter Eddy Thijs. Hij pleit in één ruk voor extra subsidies voor alle lokale radio’s.