Emi Canini heeft een animatiefilm gemaakt over haar zus. “Ze is mijn wereld”, vertelt ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Emi Canini heeft een animatiefilm gemaakt over haar zus. “Ze is mijn wereld”, vertelt ze. © Mine Dalemans

Studente doorbreekt taboe met grappige animatiefilm ‘Mijn Zusje’: “Já, lachen om mensen met beperking mag”

Dat je best mag lachen om mensen met een beperking: die boodschap wil Emi graag verspreiden. De 25-jarige studente audiovisuele kunsten maakte daarom de animatiekortfilm ‘Mijn Zusje’, over de band met haar zus Liana, die een fysieke en mentale beperking heeft. “Zelfs mijn vrienden reageren soms verontwaardigd als ik een grappige anekdote vertel over haar. ‘Waarom toch?’, denk ik dan”, zucht Emi.  

7 reacties

 • Johan Van de Velde

  3 jaar geleden
  Erg mooi en oprecht.
 • Eva Munet

  3 jaar geleden
  Imke, ik vind dat je met iedereen mag lachen. Respect is iets dat je verdient, niet iets dat je gratis kan gaan afhalen op het ocmc.
 • imke de meester

  3 jaar geleden
  ik vind dat je mensen met een beperking met respect moet behandelen en er niet moet mee lachen.
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Mogen we ook met haar lachen?
 • Mike Zwarts

  3 jaar geleden
  Het moet niet altijd met de regering zijn.
 1. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”