(Archiefbeeld) - Bij de Genkse 'Buurderij' in het Heempark kan je nu niet alleen terecht voor streekproducten, maar ook voor streekstroom. Alles wordt geregeld via het energieplatform 'Bolt'.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) - Bij de Genkse 'Buurderij' in het Heempark kan je nu niet alleen terecht voor streekproducten, maar ook voor streekstroom. Alles wordt geregeld via het energieplatform 'Bolt'. © Mine Dalemans

Stroom uit eigen streek ophalen? Het kan in As en Genk

As/GenkEnergieplatform ‘Bolt’ en korteketennetwerk ‘Boeren en Buren’ slaan de handen in elkaar voor een nieuw project, waarbij je groene stroom uit eigen streek kan kopen. En dat is ook mogelijk in Limburg. Zo wekken onder meer de zonnepanelen van de waterzuiveringsinstallatie van Aquafin in Genk en die van het openluchtzwembad ‘t Soete Dal in Zutendaal energie op.

 1. Drugszaak niet behandeld door lockdown in gevangenis
  Hasselt

  Drugszaak niet behandeld door lockdown in gevangenis

  Vrijdagvoormiddag stond er in de correctionele rechtbank van Hasselt een grote zaak gepland rond een cocaïnebende. De zaak kon echter niet worden behandeld. Dat heeft alles te maken met de lockdown in de gevangenis van Hasselt, waar 21 gedetineerden positief hebben getest op het coronavirus. De betrokkenen zijn in quarantaine geplaatst en de contacttracing is nog volop bezig. Om welke variant van het coronavirus gaat, is momenteel nog niet duidelijk.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen