Een archiefbeeld van een kunstwerk dat draait rond het Burgerbudget.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van een kunstwerk dat draait rond het Burgerbudget. © Emily Nees

Stem op jouw favoriete idee: deze opvallende projecten dingen mee naar Burgerbudget

GenkNu de stemronde is geopend, gaat het Burgerbudget een nieuwe fase in. Genkenaren krijgen nog tot en met 30 juni de tijd om drie projecten aan te stippen waarvan zij hopen dat die gerealiseerd zullen worden. In totaal staan er meer dan 60 ideeën op de lijst. Wij maken alvast een overzicht van de meest opvallende initiatieven.

 1. Maasmechelen pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk
  Maasmechelen

  Maasmeche­len pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk

  In Maasmechelen kan je deze zomer op verschillende plaatsen picknicken in de wijk. Op die manier hoopt het gemeentebestuur het samenhorigheidsgevoel een boost te geven. Vorige week donderdag was alvast Eisden-Tuinwijk aan de beurt. Daar werd een picknick georganiseerd in het Koninginnepark. Deze woensdag staat er nog een picknick in Mechelen-dorp aan het speelterrein Jagersborg op het programma. Daarna volgen er nog zeker vijf picknickmomenten, onder meer aan het kerkplein van Uikhoven en het Valkeniersplein in Vucht. Meer weten? Kijk dan even op de website van de gemeente.
 2. Dronken man slaat ambulancier en verpleegkundige werkonbekwaam: “Onaanvaardbaar”
  Hasselt

  Dronken man slaat ambulan­cier en verpleeg­kun­di­ge werkonbe­kwaam: “Onaan­vaard­baar”

  Een dronken man die verzorging nodig had nadat hij betrokken was bij een vechtpartij aan de kermis in Runkst, heeft zich bijzonder agressief gedragen tegenover zijn hulpverleners. De man viel hen aan, en beschadigde het ambulancevoertuig met een zuurstoffles. “Onaanvaardbaar”, reageert Jos Vandekerkhof, medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis, geschokt. Het ziekenhuis heeft klacht ingediend.