Aan de Luminus Arena hangt voortaan een stadsgedicht.
Volledig scherm
Aan de Luminus Arena hangt voortaan een stadsgedicht. © Borgerhoff

Stadsgedicht van Rick de Leeuw pronkt aan Luminus Arena

GenkWie de Luminus Arena passeert, heeft het misschien al gezien: bovenaan de gevel pronkt poëzie. Het gaat om een tekst van de hand van de Nederlandse schrijver en dichter Rick de Leeuw. 

 1. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 2. David Sannen (Bilzen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”
  voetbal eerste provinciale

  David Sannen (Bil­zen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”

  De voetbalbond heeft de beslissing over de heropstart van het amateurvoetbal uitgesteld. Men wacht het overlegmoment van de overheid op 22 januari af om daarna de knoop definitief de knoop door te hakken. Als het overlegcomité geen versoepelingen creëert, is een stopzetting van de competities in het amateurvoetbal onafwendbaar. “Ploegen die bovenin de rangschikking prijken, willen voortspelen. De meeste andere teams zien een heropstart niet meer zitten”, zegt trainer David Sannen van Bilzen-Waltwilder.
 3. Villa Verbeelding pakt uit met nieuwe jaarplanning: “Corona zal nog even spelen, maar ergste ligt achter ons”
  PREMIUM
  Hasselt

  Villa Verbeel­ding pakt uit met nieuwe jaarplan­ning: “Corona zal nog even spelen, maar ergste ligt achter ons”

  2020 was een vreselijk jaar voor de cultuursector, al krijgt de coronacrisis Villa Verbeelding niet klein. Het museum in Hasselt pakt uit met een gloednieuwe jaarplanning, vol creatieve routes doorheen de stad en tentoonstellingen binnenshuis. Zélfs het najaar van 2021 wordt alvast ingevuld. “Corona? Dat zal nog eventjes spelen, maar we durven eindelijk denken dat het ergste achter ons ligt. Wij gaan dus gewoon door.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw