De lege schoolgebouwen van Regina Mundi zijn een van de mogelijke pistes.
Volledig scherm
De lege schoolgebouwen van Regina Mundi zijn een van de mogelijke pistes. © RV

Stad Genk wil kunstacademies verenigen op één site: “Zowel Regina Mundi als het stadhuis zijn mogelijkheden"

Stad Genk wil de Academie voor Muziek, Woord & Dans en GA voor Beeldende Kunst & Media samenbrengen op één site. Zowel de lege schoolgebouwen van Regina Mundi als een herindeling van het stadhuis worden voorgesteld als mogelijke pistes, niet toevallig twee centrumlocaties. Het stadsbestuur kiest bewust voor meer beleving en laat de haalbaarheid van beide projecten onderzoeken.

0 reacties

 1. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.
 2. RESTOTIP: El Bocado opent vierde filiaal in oud café Wembley: “We nemen mensen een avondje mee op vakantie naar Spanje”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP: El Bocado opent vierde filiaal in oud café Wembley: “We nemen mensen een avondje mee op vakantie naar Spanje”

  Op de Hasseltse Grote Markt kan je sinds kort terecht bij een nieuw tapasrestaurant van de keten El Bocado. Na het filiaal in de Dokter Willemsstraat, Sint-Truiden en Bilzen is het al de vierde zaak van de succesvolle keten. “We merken een serieuze heropleving op de Grote Markt”, vertelt zaakvoerder Jeffrey Tackoen. Lees hier alles over onze restotips in Limburg.
 3. Van een hostel in Voeren tot de Cegeka Arena van KRC Genk: Op deze 8 blokplekjes in Limburg ga jij een succesvolle examenperiode tegemoet
  PREMIUM
  Limburg

  Van een hostel in Voeren tot de Cegeka Arena van KRC Genk: Op deze 8 blokplek­jes in Limburg ga jij een succesvol­le examenperi­o­de tegemoet

  Zit jij al volop in de blokperiode en kan je je thuis niet goed concentreren? Studeer je liever terwijl je omringd bent door andere studenten? Dan is een gemeenschappelijk blokplek exact wat je zoekt. Van een hostel met zwembad in Voeren tot de Cegeka Arena van KRC Genk: Op deze 8 leuke studeerplekjes ga jij een succesvolle blokperiode tegemoet.