“De overmaatse steenweg wordt heringericht en onthard. Op termijn verdwijnt er ongeveer 10.000 vierkante meter asfalt.”
Volledig scherm
“De overmaatse steenweg wordt heringericht en onthard. Op termijn verdwijnt er ongeveer 10.000 vierkante meter asfalt.” © RV

Stad Genk gaat Evence Coppéelaan in groene proeftuin omvormen

De stad Genk vormt in de toekomst de brede Evence Coppéelaan om tot een ‘proeftuin’. Op termijn verdwijnt er ongeveer 10.000 vierkante meter asfalt. Genk is zo de eerste Vlaamse stad die een steenweg van deze orde transformeert tot een groenere en dus aangenamere leefomgeving.

2 reacties

 • ANTOON OLAERTS

  3 jaar geleden
  De Evence Coppéelaan was 80 jaar geleden de verbindingsweg tussen de bewoners van de Vennestraat Winterslag en het dorp Genk. De tramlijn liep langs de weg. Aan de andere kant was een brede wandelweg. De zandberg, waar kinderen naar hartenlust mochten spelen, één garage en de school met de bijbel, waar wij niet te dicht bij mochten komen.
 • Ed Leviud

  3 jaar geleden
  Weer zo’n belachelijk prestige project.
 1. Hasselaar Jordy Croux peilt naar slagkansen van ‘zijn’ Japan in knock-out fase van WK: “Kwalificatie heeft me verrast, manier waarop niet”
  voetbal belgen in buitenland

  Hasselaar Jordy Croux peilt naar slagkansen van ‘zijn’ Japan in knock-out fase van WK: “Kwalifica­tie heeft me verrast, manier waarop niet”

  Niet België, wel Kroatië neemt het maandag op tegen Japan in de achtste finales van het WK voetbal. Een affiche waar nog weinig Belgen van wakker liggen, maar Jordy Croux zit dan wel op het puntje van zijn stoel. De 28-jarige Hasselaar (ex-RC Genk, Willem II en Roda JC) is nu nog even in het land, maar begin januari vertrekt hij weer naar Japan om er aan zijn derde opeenvolgende seizoen te beginnen.