“De overmaatse steenweg wordt heringericht en onthard. Op termijn verdwijnt er ongeveer 10.000 vierkante meter asfalt.”
Volledig scherm
“De overmaatse steenweg wordt heringericht en onthard. Op termijn verdwijnt er ongeveer 10.000 vierkante meter asfalt.” © RV

Stad Genk gaat Evence Coppéelaan in groene proeftuin omvormen

De stad Genk vormt in de toekomst de brede Evence Coppéelaan om tot een ‘proeftuin’. Op termijn verdwijnt er ongeveer 10.000 vierkante meter asfalt. Genk is zo de eerste Vlaamse stad die een steenweg van deze orde transformeert tot een groenere en dus aangenamere leefomgeving.

2 reacties

 • ANTOON OLAERTS

  2 jaar geleden
  De Evence Coppéelaan was 80 jaar geleden de verbindingsweg tussen de bewoners van de Vennestraat Winterslag en het dorp Genk. De tramlijn liep langs de weg. Aan de andere kant was een brede wandelweg. De zandberg, waar kinderen naar hartenlust mochten spelen, één garage en de school met de bijbel, waar wij niet te dicht bij mochten komen.
 • Ed Leviud

  2 jaar geleden
  Weer zo’n belachelijk prestige project.
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).