C-mine
Volledig scherm
C-mine © Borgerhoff

‘Springplank voor divers talent’ biedt kansen aan hoogopgeleiden met migratie-achtergrond

De resultaten van ‘Springplank voor divers talent’, een HR-project, werden gisteren voorgesteld tijdens een studiedag in C-mine. Stad Genk investeert sinds 2018 extra in arbeidskansen voor hoogopgeleiden met een migratieachtergrond. Tien mensen konden via dit project zes maanden aan de slag op een stadsdienst, om relevante werkervaring op te doen in het vakgebied waarvoor ze gestudeerd hebben. Vijf van de tien waren anderstaligen met een buitenlands diploma.

0 reacties

 1. Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspectief”
  PREMIUM
  Hasselt

  Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspec­tief”

  Versgetapte pintjes, exotische cocktails en onze favoriete gerechten eindelijk weer op een bord: vanaf zaterdag mag het allemaal opnieuw op alle (hopelijk) zonovergoten terrassen. Ook de Hasseltse horeca-uitbaters bereiden zich momenteel nog stevig voor op het bevrijdingsweekend dat zal komen, “want zon of geen zon, het zal druk worden”, voorspellen ze. En dus ondergaat ook daar de terrasvloer een stevige schoonmaakbeurt, zorgen gloednieuwe planten voor de nodige sfeer, en verzekert de meetlat de anderhalve meter. “Eindelijk kunnen we weer.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing