Mama Ann Baptist: "In de scholen breng ik een verhaal van hoop".
Volledig scherm
Mama Ann Baptist: "In de scholen breng ik een verhaal van hoop". © Borgerhoff

"Spreek gerust van Bas-effect"

GENKHet is een jaar geleden dat Bas Vanstraelen (11) het leven liet na complicaties bij een harttransplantatie. De jongen stond z'n organen af en dat heeft tot vandaag gevolgen op het aantal mensen dat zich laat registeren als orgaandonor. "We mogen van een Bas- effect spreken", zegt mama Ann Baptist. "Hij is geen nutteloze dood gestorven."

 1. Genk volgt verplichte quarantaine op: telefoontje of stoepbezoek om te sensibiliseren, politie treedt op bij vermoeden niet-naleving
  Genk

  Genk volgt verplichte quarantai­ne op: telefoon­tje of stoepbe­zoek om te sensibili­se­ren, politie treedt op bij vermoeden niet-naleving

  Stad Genk heeft al enkele maanden een lokaal team voor contactonderzoek dat aanvullend werkt op de Vlaamse contact tracing. Het team werkt vanaf nu ook rond de opvolging van verplichte quarantaine. Ze contacteren mensen om hen te informeren over de regels, maar ook om te sensibiliseren. Wanneer iemand onbereikbaar is of als er sterke vermoedens zijn dat de quarantaine niet wordt gerespecteerd, dan treedt politie CARMA op. “In uitzonderlijke gevallen kan de politie overgaan tot sanctionering.”
 2. Koen Vanhelden (E. Mechelen a/d Maas): “De spelers snakken naar voetbalplezier, balgevoel en spelvormen”
  Voetbal Eerste provinciale

  Koen Vanhelden (E. Mechelen a/d Maas): “De spelers snakken naar voetbalple­zier, balgevoel en spelvormen”

  Eersteprovincialer Maasmechelen kan zich vinden vinden in de stopzetting van de competitie in het amateurvoetbal. De snelle opmars van het Britse variant en de veelvuldige besmettingen hebben de beslissing gewettigd. Toch hadden de Maaslanders liever nog wat oefenwedstrijden gespeeld. “De spelers snakken naar de bal, spelvormen en plezier. Maar onder de huidige omstandigheden is dat jammer genoeg niet mogelijk”, zegt trainer Koen Vanhelden.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken