Wim Dries baan de Stalenstraat waar het probleem uit de hand liep.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Dries baan de Stalenstraat waar het probleem uit de hand liep. © Mine Dalemans

Slimme camera’s met micro blijken succes in Stalenstraat: “Quads en sportuitlaten blijken gelinkt aan handvol zelfde figuren”

GenkHet proefproject in het kader van geluidsoverlast dat in september vorig jaar van start ging in de Stalenstraat blijkt een succes. Er werden microfoons aan camera’s gekoppeld die het geluid van luide uitlaten van voertuigen in kaart brachten. “Dit biedt zéker toekomstmogelijkheden", zegt burgemeester Wim Dries. Alleen in de winter al werden er gemiddeld vier waarnemingen per dag van voertuigen die de geluidsnormen overtraden, en het blijkt veelal om dezelfde figuren te gaan.

  1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    9

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.