Nawal Farih wordt straks niet enkel schepen in Genk. Als tweede op de lijst voor de Kamer in Limburg maakt ze grote kans om volksvertegenwoordiger te worden.
Volledig scherm
Nawal Farih wordt straks niet enkel schepen in Genk. Als tweede op de lijst voor de Kamer in Limburg maakt ze grote kans om volksvertegenwoordiger te worden. © Nawal Farih

Schepen wordt ze in Genk, straks
komt Narwal Farih (30) in de kamer

De Vlaamse en federale verkiezingen, die doorgaan op 26 mei dit jaar, zijn voor partij CD&V een gelegenheid om jonge maar talentvolle politici op verkiesbare plaatsen voor het Vlaams parlement en de kamer van volksvertegenwoordigers te plaatsen. Voor de lijsten in de provincie Limburg is dat niet anders. Narwal Fahir (30), een Genkse met Marokkaanse roots die toen ze vijf jaar was met haar ouders naar Genk verhuisde, is één van hen. Ze prijkt op de tweede plaats op de kamerlijst voor de CD&V in Limburg. Het levert haar nagenoeg zeker een zitje op in de kamer. “Ik ga me als jonge politica inzetten om bovenlokale thema’s die belangrijk zijn voor Limburg op de agenda te brengen, ik wil ook mee aan de tafel zitten waar de beslissingen vallen”, zegt Nawal die de privé secretaresse is van Vlaams minister van welzijn en gezin Jo Vandeurzen.

0 reacties

  1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
    Spaargids.be

    Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

    Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.