Nawal Farih wordt straks niet enkel schepen in Genk. Als tweede op de lijst voor de Kamer in Limburg maakt ze grote kans om volksvertegenwoordiger te worden.
Volledig scherm
Nawal Farih wordt straks niet enkel schepen in Genk. Als tweede op de lijst voor de Kamer in Limburg maakt ze grote kans om volksvertegenwoordiger te worden. © Nawal Farih

Schepen wordt ze in Genk, straks
komt Narwal Farih (30) in de kamer

De Vlaamse en federale verkiezingen, die doorgaan op 26 mei dit jaar, zijn voor partij CD&V een gelegenheid om jonge maar talentvolle politici op verkiesbare plaatsen voor het Vlaams parlement en de kamer van volksvertegenwoordigers te plaatsen. Voor de lijsten in de provincie Limburg is dat niet anders. Narwal Fahir (30), een Genkse met Marokkaanse roots die toen ze vijf jaar was met haar ouders naar Genk verhuisde, is één van hen. Ze prijkt op de tweede plaats op de kamerlijst voor de CD&V in Limburg. Het levert haar nagenoeg zeker een zitje op in de kamer. “Ik ga me als jonge politica inzetten om bovenlokale thema’s die belangrijk zijn voor Limburg op de agenda te brengen, ik wil ook mee aan de tafel zitten waar de beslissingen vallen”, zegt Nawal die de privé secretaresse is van Vlaams minister van welzijn en gezin Jo Vandeurzen.

0 reacties

 1. Stef Gülbahar (24) van Café Anoniem lanceert samen met Stad Hasselt nieuwe overlevingsgids voor kansarmen: “Nog te vaak lopen zij verloren”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stef Gülbahar (24) van Café Anoniem lanceert samen met Stad Hasselt nieuwe overle­vings­gids voor kansarmen: “Nog te vaak lopen zij verloren”

  ‘Over-Leven’, zo heet de gloednieuwe gids voor kansarme Hasselaren. Daarin reikt de stad alle specifieke hulpverlening aan die er in Hasselt te vinden is, mét de hulp van Stef Gülbahar (24). Als graduaatstudent maatschappelijk werk aan de hogeschool UCLL – en intussen werkende als opbouwwerker RIMO Limburg bij inloopcentrum Café Anoniem – is hij het die de informatie in een overzichtelijk stadsplan giet. “Daklozen komen terecht in een noodopvangcentrum, maar hebben geen idee waar ze terechtkunnen zodra de volgende dag aanbreekt.”
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven