Il Divino, hier op de dag na de overwinning van Italië op het EK.
Volledig scherm
PREMIUM
Il Divino, hier op de dag na de overwinning van Italië op het EK. © Mine Dalemans

RESTOTIP. Il Divino in Genk: “Hippe bistro met knipoog naar... Julius Caesar”

GenkIn Genk, pal in het centrum, ligt sinds enkele maanden Il Divino, een bistro die Kenny Philippaerts uit de grond stampte. Kenny werkte de afgelopen jaren in de lokale Genkse horeca, maar zette de stap naar een eigen zaak. “De reacties zijn allemaal heel enthousiast", vertelt de man met typerende staartje. Wij gingen langs. Lees hier meer restotips.

 1. Topchef Pajtim Bajrami heropent met ‘Otoro’ restaurant van Luc Bellings: “Ik mik zoals altijd op één niveau: het hoogste”
  PREMIUM
  Hasselt

  Topchef Pajtim Bajrami heropent met ‘Otoro’ restaurant van Luc Bellings: “Ik mik zoals altijd op één niveau: het hoogste”

  Lang heeft het pand van voormalig sterrenrestaurant De Vork van Luc Bellings niet leeggestaan. Enkele uren nadat Bellings in mei 2022 aankondigde de deuren te sluiten, kwam topchef en mede-Limburger Pajtim Bajrami met het nieuws dat hij er voortaan in de keuken zal staan. Morgen, op 1 oktober, kunnen de eerste gasten hem aan het werk zien. “Een droom die uitkomt.”
 2. RECONSTRUCTIE. Van 'kinderopvang van de toekomst' naar vrees voor sluiting acht Limburgse crèches: “Schuldeisers durven niet doorduwen, net omdat het om kindjes gaat”
  PREMIUM
  Limburg

  RECONSTRUC­TIE. Van 'kinderop­vang van de toekomst' naar vrees voor sluiting acht Limburgse crèches: “Schuldei­sers durven niet doorduwen, net omdat het om kindjes gaat”

  ‘De kinderopvang van de toekomst’: zo werden de vestigingen van Beau-Fort in Limburg in 2017 nog aangekondigd. Een hippe crèche in een Lommelse nieuwbouw, met naschoolse opvang, strijkatelier én zelfs een kinderpsychologe aanwezig. De groep groeide uit van een naar negen vestigingen in enkele jaren. Maar: de kwaliteit bleek ondermaats en het verhaal zit vandaag financieel aan de grond. “Het personeel werkt gewoon door op een schip dat eigenlijk al gezonken is, zonder kapitein, maar net voor al die kindjes”, klinkt het bij insiders.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Schutter (27) en kompaan (23) van ‘afrekening in pure maffiastijl’ moeten forse schadevergoeding betalen aan hun slachtoffer
  PREMIUM
  Genk

  Schutter (27) en kompaan (23) van ‘afrekening in pure maffia­stijl’ moeten forse schadever­goe­ding betalen aan hun slachtof­fer

  Een 27-jarige Genkenaar en zijn 23-jarige neef die het voertuig van een rivaal klemreden – waarna zeven kogels op het slachtoffer werden afgevuurd – hebben de rekening gekregen die ze aan de beschoten man moeten betalen. Die laatste loopt nog steeds met een kogel in de pols rond. Een bus met kinderen tussen de 10 en 12 jaar passeerde destijds net op het ogenblik van de schietpartij.