Verdachte Khalid Bouloudo, bijgenaamd de 'koekjesbakker', werd eerder al veroordeeld tot 3 jaar met uitstel voor het ronselen van Syriëstrijders.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdachte Khalid Bouloudo, bijgenaamd de 'koekjesbakker', werd eerder al veroordeeld tot 3 jaar met uitstel voor het ronselen van Syriëstrijders. © Marc Baert

RECONSTRUCTIE. Hoe extremistische moslims 13-jarige jongen konden ontvoeren: "5 miljoen of je ziet je zoon niet meer terug”

De ontvoerders van de 13-jarige jongen uit Genk vroegen 5 miljoen euro losgeld. Na een tweede betaling werd het kind vrijgelaten. Na 42 dagen van slopende onzekerheid konden z'n ouders hem gisteren kort na middernacht in de armen sluiten. Zeven verdachten zijn opgepakt, bijna allemaal hebben ze een link met moslimextremisme. Een inval van een zwaarbewapend commando, een internationaal onderzoek en losgeld dat cash of in goud moet worden betaald: wij reconstrueren het verloop van de ontvoering, het opsporingswerk en de afloop.

42 reacties

 • herman de genst

  11 maanden geleden
  Papa had vorig jaar 6 jaar gekregen en zit al thuis met een enkelband en Nonkeltje is ook geen heilige , hopelijk gaat zoonlief niet dezelfde weg op want iedereen kent het spreekwoord wel , als je bij de hond slaapt krijg je zijn vlooien .
 • Lea Van Heybeeck

  11 maanden geleden
  Wordt het geen tijd eens dieper te gaan kijken bij het gerecht en parket van Brussel. Ik kan me niet van de indruk ontdoen, dat er iets toch niet helemaal klopt daar! Blijkbaar geen interesse bij de pers! Wetende dat er binnenkort nog meer IS strijders vrijkomen, en ook niemand de Belgische ID af te nemen.
 • Philip Vertommen

  11 maanden geleden
  Wat een rechtbanken hebben wij toch, waarom loopt dat hier nog rond, waarom wordt dat het land niet uitgezet, hoelang moeten wij dit nog blijven pikken.
 • stefaan lalonge

  11 maanden geleden
  Tony Vilters, groot gelijk. Een nationaliteit en aangezien er toch veel te veel mensen op deze globe rondlopen stoppen met kinderbijslag vanaf het derde kind. Welke zotte rechters laten toe dat dit crapuul een voorwaardelijke straf krijgt en nog criminele feiten pleegt. Aan het statuut van de rechters moet dringend iets gedaan worden. Het kan niet dat door hun foute beslissingen slachtoffers vallen en dit zonder dat zij enige verantwoordelijkheid nemen.
 • Luigi Driussi

  11 maanden geleden
  En zoals steeds zijn ze allemaal gekend bij de politiediensten en het gerecht maar blijven ze vrij rondlopen...pak zijn identiteitskaart af en zet hem af aan de grens van de EU....
 1. Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken
  PREMIUM
  Limburg

  Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken

  Moederdag staat bijna voor de deur, hét moment om onze (plus)mama of oma eens in de bloemetjes te zetten. Al hoeft dat zeker niet altijd letterlijk te zijn. Zo vind je bij de lokale handelaars tal van originele geschenken om er dit jaar een verfrissende twist aan te geven. Onze redactie zocht tien leuke cadeautips bij elkaar in Limburg om je op weg te helpen. Enjoy!
 1. Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm
  Play

  Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm

 2. 'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand
  Play

  'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand