Patrick Meesters van Bosgroep Limburg met schepen Gianni Cacciatore (midden) en Lise Hendrick van het Agentschap Natuur en Bos in Kattevennen.
Volledig scherm
Patrick Meesters van Bosgroep Limburg met schepen Gianni Cacciatore (midden) en Lise Hendrick van het Agentschap Natuur en Bos in Kattevennen. © Foto Coenen

Proefproject beheer openbare en private bossen kent succes

GENKStad Genk, het Agentschap Natuur en Bos en Bosgroep Limburg ronden een proefproject af waarbij ze zich samen inzetten voor het beheer van openbare en private bossen. Kattevennen, een groene long van 300 hectare, is het gebied waar de unieke vorm van bosbeheer wordt toegepast. "Een samenwerking die z'n vruchten afwerpt", liet Lise Hendrick van het agentschap weten.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Subtiele aanwezigheid van politie leidt tot minder incidenten op kermis: “Vergt veel alertheid van onze agenten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Subtiele aanwezig­heid van politie leidt tot minder incidenten op kermis: “Vergt veel alertheid van onze agenten”

  De kermis in Hasselt kende afgelopen weekend amper tot geen incidenten en dat komt mogelijk door de totaal nieuwe aanpak die politie LRH gebruikt. Meer agenten zijn er aanwezig in burger of staan subtieler tussen het volk opgesteld waardoor je hun aanwezigheid amper opmerkt. “Vroeger stonden we met patrouilles aan de kant te wachten tot er iets zou gebeuren, maar dat werkt soms averechts", zegt korpschef Philip Pirard.