Patrick Meesters van Bosgroep Limburg met schepen Gianni Cacciatore (midden) en Lise Hendrick van het Agentschap Natuur en Bos in Kattevennen.
Volledig scherm
Patrick Meesters van Bosgroep Limburg met schepen Gianni Cacciatore (midden) en Lise Hendrick van het Agentschap Natuur en Bos in Kattevennen. © Foto Coenen

Proefproject beheer openbare en private bossen kent succes

GENKStad Genk, het Agentschap Natuur en Bos en Bosgroep Limburg ronden een proefproject af waarbij ze zich samen inzetten voor het beheer van openbare en private bossen. Kattevennen, een groene long van 300 hectare, is het gebied waar de unieke vorm van bosbeheer wordt toegepast. "Een samenwerking die z'n vruchten afwerpt", liet Lise Hendrick van het agentschap weten.

 1. Limburgse horeca-uitbaters reageren op gedwongen sluiting: “Handen liggen volledig open van ontsmettingsmiddel, maar waarvoor?”
  PREMIUM
  Hasselt/Genk/Sint-Truiden

  Limburgse horeca-uitbaters reageren op gedwongen sluiting: “Handen liggen volledig open van ontsmet­tings­mid­del, maar waarvoor?”

  Vanaf maandag gaan de nieuwe coronamaatregelen in, en ook de horecazaken en cafés in ons land moeten de deuren opnieuw een maand lang sluiten. Hoe gaan de Limburgse horeca-uitbaters om met dat nieuws? Wij vroegen het aan vijf horeca-uitbaters in Hasselt, Sint-Truiden en Genk op de laatste zondag. “Onze handen liggen volledig open van het ontsmettingsmiddel, maar waarvoor?”
 2. C-mine maakt expo Tim Walker toegankelijk voor kinderen
  Genk

  C-mine maakt expo Tim Walker toeganke­lijk voor kinderen

  ‘Tim Walker: Wonderful Things’ opende in augustus de deuren in C-mine. Gezinnen met kinderen kunnen de tentoonstelling ook samen ontdekken. Zo werkte C-mine een kijkwijzer uit en organiseert het cultuurcentrum naast een familiedag ook workshops op kindermaat. “We hechten dan ook veel belang aan de ontwikkeling van talenten bij kinderen en jongeren, en hopen dat deze tentoonstelling hen inspireert om hun eigen talenten te ontdekken.”