(Themabeeld) - CARMA voorziet extra politiepatrouilles tijdens de eindejaarsperiode.
Volledig scherm
(Themabeeld) - CARMA voorziet extra politiepatrouilles tijdens de eindejaarsperiode. © BELGA

Politie voert extra controles uit tijdens kerstvakantie: “Meteen verbaliseren bij overtreding”

GenkDe politiezone CARMA voorziet extra patrouilles in Genk gedurende de eindejaarsperiode om de coronamaatregelen te handhaven. “We gaan zowel proactief als reactief controleren”, klinkt het.

 1. AD Betty Van Proeyen (KRC Genk Ladies): “We willen zo lang mogelijk meestrijden voor een plaats in play-off 1"
  Vrouwenvoetbal Super League

  AD Betty Van Proeyen (KRC Genk Ladies): “We willen zo lang mogelijk meestrij­den voor een plaats in play-off 1"

  Na een korte winterstop maakt KRC Genk Ladies zich op voor de tweede competitiehelft. Met een gedeelde vierde plaats presteert de jonge, maar talentrijke garde van Guido Brepoels beter dan verhoopt. Samen met drie andere teams knokken de Genk Ladies voor een plaats in play-off 1. “Met twee opeenvolgende wedstrijden tegen concurrent AA Gent, staan we meteen voor bijzonder belangrijke confrontaties”, zegt AD Betty Van Proeyen.
 1. Sofie Hawinkel (LVL) na eerste overwinning: “Deed heel erg veel deugd, maar we zijn er nog niet”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Sofie Hawinkel (LVL) na eerste overwin­ning: “Deed heel erg veel deugd, maar we zijn er nog niet”

  De vrouwen van LVL hebben hun eerste overwinning te pakken. De Limburgse volleybalmeiden pakten in hun eerste officiële wedstrijd in Genk een 3-1-winst tegen Oostende. “Dit is een heel belangrijke overwinning. Je kan wel denken dat het zal lukken, maar de drie punten zijn nog altijd het beste bewijs. De overwinning is mooi en deed deugd, maar we zijn er nog niet. Als we de toppers het vuur aan de schenen willen leggen, moet bijvoorbeeld de opslagdruk nog verbeteren”, vertelt Sofie Hawinkel.
 2. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur