Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Poetshulp steelt geld en juwelen bij klanten ‘omdat ze haar kinderen geen honger wil laten lijden’: 18 maanden cel

GenkEen 49-jarige poetshulp uit Genk is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 1.600 euro, beiden met uitstel, omdat ze geld en juwelen meenam bij verschillende van haar klanten. De zoon van een van de slachtoffers, een demente bejaarde, betrapte de poetshulp op heterdaad met 198 euro aan muntstukken uit een spaarpot in haar handtas. “Ik heb er spijt van maar ik had het financieel moeilijk en wilde mijn kinderen geen honger laten lijden.”

 1. Hogeschool UCLL blikt terug op technologie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverlening”
  PREMIUM
  Diepenbeek/Hasselt/Genk

  Hogeschool UCLL blikt terug op technolo­gie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverle­ning”

  Tijdens het project ‘Technology in Healthcare Education’ (THE!) hebben UCLL-studenten Technologie, Verpleegkunde en Othopedagogie zich met hun docenten en onderzoekers van UCLL Research & Expertise vier jaar ingezet om mensen in de zorgsector technologische verrassingen te bezorgen. Zo viel de digitale harp - om samen met dementerende mensen herinneringen op te halen - zelfs in de prijzen. “Het zijn dan ook die technologische innovaties die een flinke meerwaarde in onze zorgverlening kunnen betekenen.”
 2. Simona en Marc openen culinair atelier: “Bezoekers laten proeven van de 53 landen waar we op reis zijn geweest”
  PREMIUM
  Genk

  Simona en Marc openen culinair atelier: “Bezoekers laten proeven van de 53 landen waar we op reis zijn geweest”

  In april is het zover: dan starten Simona Bussé en haar partner Marc Carbone met een culinair atelier in Boxbergheide. Bedoeling is om elke maandag takeawaygerechten te voorzien die je een vakantiegevoel geven. “Wij willen de mensen laten proeven van de 53 landen waar we op reis zijn geweest”, klinkt het. Vanaf het moment dat het is toegelaten, wil het duo ook verjaardagsfeesten, kookworkshops en bedrijfsevents organiseren.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"