Minister Jo Vandeurzen,verpleegkundige Eefje Decron en professor en leverarts Geert Robaeys stellen project voor rond hepatitis C voor mannen en vrouwen die met besmette naalden drugs inspuiten en hierdoor een hoog risico lopen de ziekte op te lopen.
Volledig scherm
Minister Jo Vandeurzen,verpleegkundige Eefje Decron en professor en leverarts Geert Robaeys stellen project voor rond hepatitis C voor mannen en vrouwen die met besmette naalden drugs inspuiten en hierdoor een hoog risico lopen de ziekte op te lopen. © Mine Dalemans

Pilootproject in Limburg om Hepatitis C bij
risicogroepen te screenen en te behandelen

Hoe bereik je mannen en vrouwen die met besmette naalden via de aders shots heroïne, cocaïne of andere drugs geven en hierdoor hepatitis C (een leveraandoening) oplopen? In héél België zijn zo’n 3000 personen besmet geraakt door het virus. Cijfers die Vlaams minister van volksgezondheid Jo Vandeurzen ertoe aanzette om in de provincie Limburg te starten met een pilootproject om de hierboven aangehaalde risicogroepen op te sporen, aan te spreken, te screenen en te behandelen. Vandaag stelde hij het project voor in het gebouw van het CAD (het Centrum voor Alcohol- en Drugproblemen) in Genk. “We introduceren een nieuwe aanpak op het vlak van de zorg voor verslaafden”, aldus de minister. “Voor hen willen we het gezondheidsaanbod beter toegankelijk maken. De  focus leggen we ook op preventie en het wegwerken van het stigma dat nog heerst over bepaalde risicogroepen.” Voor het proefproject dat een jaar zal lopen, trekt de minister 140.000 euro uit.

0 reacties

 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”