De Communauté Musulmane de Belgique is de nieuwe eigenaar van het voormalige schoolgebouw in Winterslag. Komt hier binnenkort de eerste Islamitische school van Vlaanderen?
Volledig scherm
De Communauté Musulmane de Belgique is de nieuwe eigenaar van het voormalige schoolgebouw in Winterslag. Komt hier binnenkort de eerste Islamitische school van Vlaanderen? © Foto Mine Dalemans

"Organisatie die zelfs kleuters sluiert"

GENKN-VA-kopstuk Zuhal Demir heeft zware bedenkingen bij de mogelijke komst van een islamitische middelbare school. Initiatiefnemer is Milli Görüs. "Die organisatie houdt vast aan het shariadenken en is een nachtmerrie voor de Genkse samenleving", aldus Demir.

 1. Provinciebestuur geeft een kwaliteitsimpuls aan ruiterroutes
  Hasselt

  Provincie­be­stuur geeft een kwaliteits­im­puls aan ruiterrou­tes

  Het Provinciaal Managementcomité voor Plattelandsontwikkeling en de minister van Plattelandsbeleid hebben een nieuw project goedgekeurd, waarbij het Regionaal Landschap Lage Kempen de Limburgse ruiterroutes wil opwaarderen. “Door de investering van meer dan 260.000 euro kunnen we de beleving op de ruiterroutes in Limburg een bijkomende impuls geven”, zegt gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors.
 2. Woonzorgcentrum Toermalien in Genk voert actie: “De volledige zorgsector zou een premie moeten ontvangen”
  Genk

  Woonzorg­cen­trum Toermalien in Genk voert actie: “De volledige zorgsector zou een premie moeten ontvangen”

  Met een premie van 985 euro bruto vergoedt de federale regering het ziekenhuispersoneel voor alle inspanningen tijdens de coronacrisis. Die premie gaat niét naar de rest van de zorgsector, en daarom voerde het Woonzorgcentrum Toermalien in Genk maandagochtend actie. “We zijn blij dat het zorgpersoneel eindelijk enige erkenning krijgt, maar de regering laat de rest van ons in de steek.”
 3. Loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”
  Genk/Diepenbeek

  Loketmede­wer­ker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”

  Afgelopen weekend vroeg Bpost aan vijf procent van haar klanten om hun pakje zelf op te halen in een afhaalpunt. Hoewel het postkantoor in tijden van lockdown meer dan een half miljoen pakjes per dag levert, is het een vraag die voor vele klanten in het verkeerde keelgat schiet. Bpost belooft dan ook de pakjes in afhaalpunten na vijf dagen toch aan huis te leveren, maar ondertussen kan loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) uit Diepenbeek niet meer om de harde reacties heen. “Elke dag doen we alles wat we kunnen, maar eigenlijk hebben we allang onze capaciteit bereikt.”
 1. “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speurder Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’
  PREMIUM
  Tongeren

  “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speur­der Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’

  “Op de begrafenis van Koning Boudewijn mocht ik Koningin Fabiola bewaken. Tranen in mijn ogen had ik toen.” Jos Baillien weet te verrassen, wanneer we hem naar het moment in zijn carrière vragen dat hij nooit zal vergeten. De oud-speurder van de ‘Belgische FBI’ heeft anders verhalen genoeg, van sluipschutters en dodelijke gijzelingen tot riotguns in een achtervolging van de bekende gangster ‘Petit Robert’, die eerder deze maand op 65-jarige leeftijd overleed: “Zoals hem worden ze niet meer gemaakt.” Lees meer verhalen van oud-speurders in onze reeks Recherche op rust.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?