Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Karolien Coenen

Opening carnavalsseizoen op 11 november geschrapt

GenkHet komende carnavalsseizoen in Genk zal het moeten stellen zonder opening. De traditionele feestelijkheden die elk jaar plaatsvinden op 11 november zijn geschrapt.

 1. Alessio Carlone (ex-KRC Genk) praat voor het eerst nadat hartaandoening vroegtijdig punt zette achter spelerscarrière: “Ik blijf mijn dromen najagen”
  VOETBAL

  Alessio Carlone (ex-KRC Genk) praat voor het eerst nadat hartaandoe­ning vroegtij­dig punt zette achter spelerscar­riè­re: “Ik blijf mijn dromen najagen”

  Op 3 september stond de wereld van Alessio Carlone even stil. Nadat een genetische hartaandoening werd vastgesteld, moest de 24-jarige Genkenaar per direct stoppen met voetballen. Carlone, op dat moment aan de slag in de Roemeense hoogste klasse, zag zijn Premier League-droom uit mekaar spatten. Maar ruim twee maanden later en na een moeilijke periode waarin hij zichzelf moest heruitvinden, is de ex-speler van onder meer KRC Genk, FC Den Bosch en Patro Eisden klaar om zijn verhaal te doen.
 2. Studenten UCLL verkopen zelfgemaakte kerstkaartjes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede
  Hasselt/Hoeselt

  Studenten UCLL verkopen zelfgemaak­te kerstkaart­jes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede

  Een groepje van oud-studenten van UCLL verkoopt deze maand pakketjes met vier zelfgemaakte kerstkaarten ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede. Het initiatief is ontstaan nadat negen studenten tijdens een Erasmusproject in aanraking kwamen met de lokale problemen. “Wij willen hen vooral helpen op vlak van onderwijs, voeding en hygiëne”, vertelt bezielster Daria Loyens.
 1. Red Flame Davina Philtjens: “We zijn klaar om nederlaag in Zwitserland recht te zetten, zo kunnen we als groepswinnaar naar EK”

  Red Flame Davina Philtjens: “We zijn klaar om nederlaag in Zwitser­land recht te zetten, zo kunnen we als groepswin­naar naar EK”

  Dinsdagavond duelleren de Red Flames in Leuven met Zwitserland voor het fel begeerde EK-ticket. De Zwitserse vrouwen tellen in de rangschikking één punt meer dan de Belgen. Enkel een overwinning is voor de Red Flames goed voor een rechtstreekse plaatsing voor het EK in Engeland. Met Davinia Vanmechelen, Julie Biesmans, Justien Odeurs en Davina Philtjens telt Limburg vier mogelijke basisspeelsters bij de Red Flames.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend