Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

“OCMW krijgt veel vraag naar financiële hulp”: Genk verdubbelt energiepremie naar 420 euro voor meest kwetsbare inwoners

GenkMet een reeks nieuwe maatregelen gaat stad Genk de steeds toenemende energiearmoede aanpakken. Reden is het hoog aantal vragen voor financiële hulp bij het Sociaal Huis Portavida, het vroegere OCMW. Voor de Genkse huishoudens die de energiefacturen niet kunnen betalen, verdubbelt de jaarlijkse energiepremie van 210 euro naar 420 euro indien ze in aanmerking komen.

 1. Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroeders met hun glas wijn in de hand kennen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroe­ders met hun glas wijn in de hand kennen”

  Hij was voorzitter van de Limburgse rechtbank en is dat nu van museum De Mindere in Sint-Truiden. Voormalig onderzoeksrechter Tony Heeren (66) startte zijn loopbaan zo’n 40 jaar geleden vlak bij de Truiense minderbroeders. Hij keert nu terug naar de site met een team vol jong talent om het museum de toekomst in te loodsen. “De Mindere mag gerust wat meer op de kaart gezet worden.”
 2. Kunstenateliers, ‘out of the box’-horecazaken en betaalbare woningen voor jonge gezinnen: ontdek het vernieuwde Willemskwartier in Hasselt-centrum
  PREMIUM
  Hasselt

  Kunstenate­liers, ‘out of the box’-horecaza­ken en betaalbare woningen voor jonge gezinnen: ontdek het vernieuwde Willems­kwar­tier in Has­selt-cen­trum

  Goed nieuws voor de Hasselaar die beleving op en rond het Groenplein mist: het centrale stadsdeel krijgt een volledige make-over. Het stadsbestuur stelt een ambitieus plan voor, waarin de twee leegstaande administratieve gebouwen, de oude politierechtbank en de voormalige provincieraadzaal in het Willemskwartier een andere bestemming krijgen. Een overzicht van wat binnenkort verandert.