Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

“OCMW krijgt veel vraag naar financiële hulp”: Genk verdubbelt energiepremie naar 420 euro voor meest kwetsbare inwoners

GenkMet een reeks nieuwe maatregelen gaat stad Genk de steeds toenemende energiearmoede aanpakken. Reden is het hoog aantal vragen voor financiële hulp bij het Sociaal Huis Portavida, het vroegere OCMW. Voor de Genkse huishoudens die de energiefacturen niet kunnen betalen, verdubbelt de jaarlijkse energiepremie van 210 euro naar 420 euro indien ze in aanmerking komen.

  1. Schilder Roland (74) restaureert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”
    PREMIUM
    Nieuwerkerken/Sint-Truiden

    Schilder Roland (74) restau­reert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”

    Al heel zijn leven schildert en restaureert Roland Sauwens (74) uit Nieuwerkerken allerhande werken, en toch valt nu, bij zijn zoveelste restauratieproject, zijn mond open van verbazing. Die opdracht kreeg hij door via de heemkundige kring van de gemeente, zónder dat Roland op voorhand wist wie de schilder van het toegetakelde schilderij was. Die persoon blijkt nu zeer belangrijk in het leven van Roland zelf geweest te zijn.