De nieuwe windturbine van Limburg Win(d)t ondergaat momenteel nog elektrische werken, maar zal binnenkort starten met de productie van groene stroom.
Volledig scherm
De nieuwe windturbine van Limburg Win(d)t ondergaat momenteel nog elektrische werken, maar zal binnenkort starten met de productie van groene stroom. © Limburg win(d)t

Nieuwe windturbine op Genks firmaterrein start binnenkort met productie

GenkOp het terrein van de Genkse firma Magdeleyns start binnenkort een nieuwe winturbine met de productie van groene stroom. De stroom van deze windturbine van Limburg Win(d)t zal goed zijn voor 2.500 gezinnen, én zal een CO2-uitstoot van 4.000 ton per jaar kunnen vermijden. Ook omwonenden kunnen hiervan meegenieten door aandelen aan te kopen van de coöperatieve vennootschap Limburg wind cv.

  1. Laatste Limburgse mijn ging dertig jaar geleden dicht, Agostino (86) getuigt: “Kameraden sloegen hun hand stuk om niet de put in te moeten”
    PREMIUM

    Laatste Limburgse mijn ging dertig jaar geleden dicht, Agostino (86) getuigt: “Kameraden sloegen hun hand stuk om niet de put in te moeten”

    Het verhaal van onze Limburgse steenkoolmijnen eindigde exact dertig jaar geleden met de sluiting in Zolder. Agostino Mele (86) - een van de oudste nog levende mijnwerkers van ons land - graaft nog één keer diep in zijn geheugen. Om precies te zijn: zo’n 800 meter diep. “Mijn mama gaf me drie zakken zout mee. ‘Dat hebben ze niet in België’, dacht ze.”